NOŽ U LEĐA NADALU Španac šokiran - neće imati nikakve privilegije na Rolan Garosu

17:45 | 25-04-2024

Tenis 0

Ovo definitivno nije nešto na šta je navikao.

Nadal se oglasio
EPA-EFE/LUKAS COCH

Rolan Garos, drugi teniski grend slem turnir u sezoni, približava se, a svi su oči uprte u Rafaela Nadala, koji je rekorder sa 14 titula na ovom turniru. Nakon igranja dva meča u Barseloni, Španac se trudi da pronađe formu, ali njegov nastup u Parizu još uvek je pod velikim upitnikom.

Glavni deo turnira počinje 26. maja, dok su kvalifikacije zakazane za 20. istog meseca, ostavljajući Nadalu malo vremena da proceni svoje zdravstveno stanje i donese odluku o učešću na turniru. Ameli Morezmo, direktorka turnira, potvrdila je da je Nadalov nastup neizvestan.

– Držimo prekrštene prste za njega i, kao i svi ostali, očigledno ćemo obratiti pažnju na sve njegove predstojeće nastupe.

SVI SU OSTALI U ČUDU Nije šala, Rafael Nadal je zaista ovo rekao o Đokoviću

 

 

Ističući da Nadal neće imati posebne privilegije u Parizu uprkos svojim prethodnim uspesima, Morezmo je nagovestila da bi se to moglo odnositi na status nosioca ili čak učešće u kvalifikacijama. Trenutno rangiran kao 512. teniser sveta, Nadalova sudbina na turniru ostaje neizvesna.

– Znam da je imao privilegije ranije, na turnirima poput Vimbldona, ali ovde to nije plan – istakla je direktorka Rolan Garosa.

Sam Nadal nedavno je potvrdio da će preskočiti Rolan Garos ako njegovo telo ne bude spremno za takmičenje.

– Ako stignem u Pariz sa osećajem kako se osećam danas, neću igrati. Igraću Rolan Garos ako se osećam konkurentno. Ako mogu da igram, igraću. Ako ne mogu da igram, ne mogu. To neće biti smak sveta ili kraj moje karijere. Još uvek imam ciljeve posle Rolan Garosa, na Olimpijskim igrama.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

 

Komentari(0)

Loading