OTKRIVENA ISTINA O ODNOSU ĐOKOVIĆA I IVANIŠEVIĆA Hrvat objasnio zašto je Novak vikao na njega

15:45 | 14-05-2024

Tenis 0

Rastanak Đokovića i Ivaniševića i dalje je tema koja izaziva veliku pažnju

nole
AP Photo/Mark Baker

Najbolji teniser svih vremena Novak Đoković nalazi se u velikoj krizi. Od početka godine nije igrao nijedno finale, a poslednji kiks u nizu dogodio mu se u Rimu gde je u trećem kolu izgubio od Čileanca Alehandra Tabila.

Novaku nije pomoglo ni što je posle mastersa u Indijan Velsu raskinuo saradnju sa Goranom Ivaniševićem. Hrvata je, istina još ne zvanično, nasledio Nenad Zimonjić

Za švajcarski "Blik" Ivanišević je govorio o saradnji sa Novakom.

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

- Pa, kada trenirate Novaka Đokovića, bilo šta drugo osim osvajanja titule na bilo kom turniru je neuspeh. To je veliki pritisak sa kojim se treba nositi. Novak je veoma zahtevan. Svaki dan mora da se desi nešto novo, on uvek želi da bude bolji. Ako ne možete da se nosite sa tim, bolje je da se uopšte ne prihvatite posla. Jezik mi je svakako pomogao – nismo imali barijeru između nas. Sa Novakom je ovako: imaš samo nekoliko sekundi da mu nešto objasniš. On tada želi da sazna 15 stvari od vas odjednom, ali vi imate samo tri sekunde da to uradite. Dakle, morate pokušati da sumirate sve na neki pametan način. Može da bude teško, ali uživao sam sa Novakom - rekao je Ivanišević.

nole EPA-EFE/NEIL HALL
 

 

Goran ističe da je bilo mnogo neprospavanih noći.

- Uvek sam imao dobre tablete za spavanje. Ne, ozbiljno: svaki dan imate pritisak u ovoj industriji. Ali bio sam potpuno u redu sa tim. Navikneš se na okolnosti. Pomoglo je to što smo oboje došli sa Balkana. Novak i ja smo slični. Uvek sam bio spreman na njegove moguće reakcije.

Osvrnuo se Ivanišević i na "svađe" tokom mečeva.

- To se dešavalo iznova i iznova. Onda je opet vikao na mene i svi su to videli. Ponekad sam mogao da ga dobro razumem na stadionu, a ponekad ne. Možda je želeo da mu kažem nešto o servisu - a onda sam mu rekao nešto o oblacima koji su bili malo iznad arene. Onda se Novak naljutio na mene. Ali barem je to bilo povezano sa mnom. I posle pet minuta se ponovo ugasio. Sve je mogao da pusti napolje i onda je ponovo bio slobodan. Ponekad vam je u tenisu potreban brzi šok da biste pritisnuli dugme za resetovanje u glavi. Mislim da je mentalna komponenta najvažniji faktor u ovom sportu - otkrio je Ivanišević.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

 

 

 

Komentari(0)

Loading