"UNIŠTIO MI JE ŽIVOT" Ivanišević ponovo pričao o Đokoviću, ali i njegovom idolu: Pio sam tablete...

12:23 | 24-05-2024

Tenis 0

Još jedna ispovest hrvatskog stručnjaka.

nole
AP Photo/Mark Baker

Mnogo je pažnja privukao prekid saradnje Novaka Đokovića i Gorana Ivaniševića. Srpski teniser je trenutno zvanično bez trenera, dok tu ulogu povremeno obavlja njegov prijatelj, Nenad Zimonjić.

OTKRIVENA ISTINA O ODNOSU ĐOKOVIĆA I IVANIŠEVIĆA Hrvat objasnio zašto je Novak vikao na njega

Hrvatski stručnjak je sa Noletom imao mukotrpnu, ali plodonosnu saradnju, pošto su zajedno osvojili mnoštvo trofeja i oborili nekoliko rekorda. Ivanišević je još jednom imao reči hvale za najvećeg tenisera ikada, pa je za švajcarski sajt "CH Sports" izjavio sledeće:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

- Što se tiče Novaka, on je genije, izvanredna osoba i najbolji igrač u istoriji tenisa. Ali nije bilo lako, to vam mogu reći. Kad se setim svega što se za to vreme dogodilo... Prvo je došla pandemija korone, pa diskvalifikacija na US Openu kada je Novak lopticom udario linijskog suca, a zatim deportacija iz Australije. Bilo je puno teških trenutaka... Novak je na kraju uspeo, a ja sam mu malo pomogao. Jako sam ponosan na to. Bila je velika čast, a ujedno je to i velika odgovornost biti trener ovog genija - rekao je Ivanišević, pa dodao:

- Kada trenirate Novaka Đokovića, sve osim titule je neuspeh. Novak je takođe vrlo zahtevan. Svaki dan se mora dogoditi nešto novo, uvek želi da bude bolji. To je veliki pritisak s kojim se treba nositi. S Novakom imate samo nekoliko sekundi da mu nešto objasnite. Zatim od vas želi doznati 15 stvari odjednom, ali imate samo tri sekunde za to. To je jako zahtevno, ali ujedno je i vrlo zadovoljavajuće.

epa EPA-EFE/ANDREJ CUKIC
 

Ivaniševića su potom upitali kako se nosio sa pritiskom radeći sa Novakom, našalio se da je "uvek imao dobre tablete", a onda istakao da se u jednom trenutku navikao:

- Činjenica da obojica dolazimo s Balkana i govorimo isti jezik svakako mi je od velike pomoći. Plus, Novak i ja smo slični. Uvek sam bio spreman na njegove moguće reakcije.

Kako je izjavio, teško mu je bilo da igra samo protiv Pita Samprasa, inače idola Novaka Đokovića:

- Uživao sam da igram protiv svih tenisera, osim nekoga ko mi je uništio život, a bio je to Pit Sampras. Nemojte da me pogrešno shvatite, poštujem ga, neverovatan je, ali... Jednostavno sam imao pogrešan stav prema Samprasu. Verovao sam da moram igrati bolje nego protiv drugih, ali često je bilo blizu i obično sam gubio - otvoreno je priznao Ivanišević.

BONUS VIDEO:

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

Komentari(0)

Loading