POVRATAK OTPISANOG Novak Đoković poslao brutalnu poruku nakon epskog preokreta, citirao i Kobija Brajanta

06:47 | 02-06-2024

Tenis 0

Nikada, ali nikada ne otpisujte ovog čoveka!

nole
AP Photo/Jean-Francois Badias

Najbolji teniser svih vremena Novak Đoković kaže da ga je situacija u kojoj se nalazio protiv Lorenca Muzetija dodatno motivisala.

Novak je gubio sa 2-1 u setovima, ali je nakon velikog preokreta i više od četiri i po sata tenisa uspeo da slavi.

- Bio sam u velikoj nevolji, učinio je da se osećam nekomforno na terenu, u nekom trenutku nisam znao šta da radim - sve je vraćao, pravio vinere s obe strane. Definitivno me je publika pogurala, na 2:2 u četvrtom su počeli da skandiraju moje ime, od tog trenutka sam bio drugi igrač, dobio sam novu energiju. Ne znam šta se promenilo, dotad su navijali za njega, ali sjajni. Jahao sam na tom talasu u petom setu, čvrst je to bio stisak, nisam želeo da ispustim momentum. Čujem da je ovo najkasniji finiš u istoriji RG, rekao sam Lorencu da je bio neverovatan i da može da bude ponosan na svoju partiju. Gorka pilula za njega, ali ovo je najbolji tenis koji sam ga video da igra. Blistava mu je budućnost ako nastavi ovako - rekao je Đoković u miks zoni i dodao:

- Kada se igraju razmene od 20 i više udaraca u dva ujutru, ko igra u dva ujutru… Muzeti je igrao tenis života, nije promašivao, bilo je blatnjavo, 'teški' uslovi zbog kojih nije bilo lakih poena servisom. Morao sam da se guram do krajnjih granica fizički kako bih dobio ovaj meč.

epa EPA-EFE/CAROLINE BLUMBERG
 

 

Novak i Lorenco su na teren izašli tek posle 22.30.

- Imam svoje mišljenje o tome, neke stvari su mogle drugačije da se urade. Ne bih previše o tome, ima lepših stvari da pričamo. Moraću svoje mlade gene da uključim kako bih se oporavio.

Citirao je i legendarnog košarkaša Kobi Brajanta.

- Moja životna priča je da se zainatim kad me svi otpisuju. To me dodatno motiviše, a toliko puta sam u karijeri pokazao od čega sam satkan. Ali kako kaže Brajant - posao gotov? Posao nije gotov.

Imao je i "razmenu osmeha" sa suprugom Jelenom tokom duela.

- Jelena mi je novi-stari psiholog, haha. Imali smo malu razmenu. Ovo su istorijski trenuci, ovakvi mečevi ostaju zauvek - zaključio je Novak.

Đoković će u ponedeljak u osmini finala igrati protiv Franciska Serundola.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

Komentari(0)

Loading