JA SAM SVOJ POSAO OBAVIO, SADA JE RED NA FUDBALERE Alkaraz srušio Đokovića i čeka finale Evropskog prvenstva

18:10 | 14-07-2024

Tenis 0

Karlitos je uspeo da odbrani titulu

Alkaraz

Španski teniser Karlos Alkaras oglasio se nakon pobede u finalu Vimbldona u kom je sa 3:0 pobedio Novaka Đokovića.

Princeza od Velsa, Kejt Midlton, uručila je Đokoviću i Alkarasu trofeje za uspeh postignut na Vimbldonu.

Bilo je drame na kraju meča, Đoković je spasio tri meč lopte, a Alkaras...

- Bilo je 40:0 za mene i nisam ispratio to što je Đoković neverovatan borac iako sam znao da će tražiti svoju šansu. Bilo je teško za mene da ostanem miran i fokusiran posle te situacije, ali se ušlo u taj-brejk gde sam pokušao da igram najbolji tenis i zadovoljan sam što sam uspeo u tome. Srećan sam što sam u ovoj situaciji jer sam očigledno igrao dobro - izjavio je šampion Vimbldona.

Šesti igrač ikada koji je osvojio Rolan Garos i Vimbldon...

- Samo se borim i verujem u sebe, ne znam šta da kažem drugo, sjajna je stvar biti u društvu igrača koji su u istoj godini osvojili ove turnire jer ne smatram sebe velikim šampionom još uvek i trudim se da nastavim da idem svojim putem i da gradim svoju karijeru najbolje što mogu - poručio je Alkaras.

Novak Đoković EPA-EFE/NEIL HALL
 

 

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:


Gde će gledati finale Evropskog prvenstva?

- Gledaću sa mojim timom. Ne znam gde i kako, ali tako će biti. Ja sam svoj posao uradio, hajde sada fudbaleri da urade isto. Biće sigurno teška utakmica, a nadam se da će bolji tim osvojiti titulu - rekao je Španac.

Plesanje i tradicija?

- Mogu da budem i bolji u tome, ali trudiću se najbolje što mogu. Jedna stvar, mnogo sam nervozan i zaboravio sam da čestitam Novaku Đokoviću i njegovom timu jer je ovo bilo jako teško za tebe, uradili ste neverovatan posao posle operacije i Rolan Garosa jer nismo ni znali da li ćeš igrati, a ti došao do finala. Ako se osećaš fizički dobro to je neverovatno, pričao sam sa timom o tome koliko je neverovatno da igraš mečeve i osvajaš poene par nedelja nakon operacije. Veliko poštovanje, sve čestitke. Moj tim i moja porodica su tu, hvala im na podršci i to tokom sve četiri nedelje, a ne samo danas. Hteo sam da budem u što boljoj formi i potrebna mi je bila sva ta podrška svakog dana jer je teško kada ste daleko od porodice i svojih ljudi pa vam hvala što ste uz mene i nadam se da ćemo imati još trenutaka poput ovog - kaže Karlos Alkaras.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

 

Komentari(0)

Loading