ENGLEZI VREĐALI NOVAKA, SADA GA PREKLINJU Ona mrzi gejeve, Đokoviću spasi nas

12:24 | 17-07-2024

Tenis 0

Trka za najveći broj grend slem titula dobija novu dimenziju, bar iz očiju Britanaca.

app

Po završetku Vimbldona se u medijima pojavio zanimljiv tekst koji se tiče rekorda po broju osvojenih grend slem titula.

Naravno, Novak Đoković je u ovoj kategoriji najbolji, pa su se njegovi mrzitelji dosetili da to dostignuće diskredituju izmišljotinom da je to zapravo Margaret Kort, koja je do 13 od 25 pehara sa najvećih turnira došla u amaterskoj eri tenisa.

CRNE I MRAČNE PROGNOZE ZA NOVAKA Đoković više nikada neće pobediti Alkaraza i Sinera

U vezi sa time, britanski sajt "Aj njuz", objavio je članak pod naslovom "Vimbldonu treba Novak Đoković - više nego ikada". Zanimljivo, ne zbog njegovog teniskog kvaliteta, već iz političkih pobuda, pošto je Margaret Kort svojevremeno davala homofobične izjave protiv LGBT populacije:

- Kompletno brisanje otvorenog homofoba sa liste ultimativnog teniskog rekorda je jedan razlog zbog koga se treba nadati da će Novak Đoković uspeti da se vrati na staro posle teškog poraza na Vimbldonu. Boleće još neko vreme porazi u nizu od Karlosa Alkaraza, ali Đoković sada mora da kanališe ovo razočaranje kada nastavi svoj pohod da se izjednači sa Margaret Kort na US Openu sledećeg meseca - napisao je autor teksta.

Sporna izjava Margaret Kort

- Kada sam ja igrala tenis, bilo je samo nekoliko lezbejki. Ali, tih nekoliko je vodilo mlade teniserke na zabave i druge stvari. Ono što imate u samom vrhu, to ćete dobiti i u celom tom sportu.

Dalje se u tekstu navodi koliko je Novak Đoković značajan za Vimbldon:

- Đoković izaziva pometnju i privlači publiku. Jedna strana ga vidi kao trgovca koji svira violinu, željan gneva publike koji se trudi da svaki superheroj ima svog negativca, dok sa druge strane Đoković ostaje heroj za milione i nastavlja da svira na nivou koji retko ko može. I dalje veoma privlači pažnju armije navijača i jedan je od prvih koje će gledaoci da traže na tabli žreba, što je ove godine bio još veći slučaj zbog penzionisanja Endija Mareja - poručuje autor teksta.

BONUS VIDEO:

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

 

Komentari(0)

Loading