TAČKA USIJANJA Kuva u svetu tenisa: Svi poludeli zbog Sinera i dopinga, sve se trese

07:34 | 21-08-2024

Tenis 0

Vest da je Janiku Sineru "oprošten" doping razljutila je mnoge igrače

Janik Siner

Tako je kanadski teniser Denis Šapovalov odmah istupio i na Tviteru je napisao: "Različita pravila za različite igrače... Ne mogu da zamislim kako se svaki teniser koji je bio suspendovan zbog nedozvoljene supstance sada oseća", dok je francuski as Luka Puj imao takođe sličan stav - nije problem u samom Sineru nego u tome da ne postoje isti kriterijumi za sve igrače: "A, možda da vi prestane da nas pravite ludima?".

Britanski teniser Lijam Broudi ušao je u raspravu na Tviteru: "Bilo da se Siner dopingovao ili ne... Ovo nije pošteno. Mnogi teniseri prolaze kroz iste stvari i moraju da čekaju mesece ili godine da dokažu nevinost. Ovo ne izgleda dobro", napisao je.

SVE JE IZGUBILO SMISAO Dan kad je tenis preminuo

Neki su bili baš oštri.

- Ovo je presmešno... Steroidi iz druge ruke preko masaže? ATP samo gleda na igrače koji im donose novac. Dobro za biznis, ali loše po transparentnost i integritet - dodao je Tenis Sandgren, kome su se pridružili još i Mute, Kifer i mnogi drugi teniseri.

Što se tiče teniserki, reagovala je Tara Mur.

- Izgleda da je bitan samo imidž vrhunskog tenisera - napisala je ona i dodala da očigledno sve zavisi od "mišljenja ljudi na vrhu" koji su subjektivni, dok je Darija Kasatkina recimo preko "lajka" izrazila neslaganje sa ovakvom odlukom ATP.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

Tagovi:

Komentari(0)

Loading