OTKRIVENI SVI DETALJI Evo ko je čovek kojeg je Siner okrivio za doping skandal

13:31 | 21-08-2024

Tenis 0

Sa Sinerom radi od prošle godine

Rolan Garos

Italijanski teniser Janik Siner nalazi u centru pažnje zbog doping skandala. Prvi teniser sveta je u martu ove godine dva puta bio pozitivan na nedozvoljenu supstancu klostebol. Tokom turnira u Indijan Velsu je pao na doping testu, ali ipak nije prošao bez ozbiljnih posledica.

Prema informacijama koje su dospele do javnosti, Italijan je tajno suspendovan na nekoliko dana i izvesno će ostati bez bodova koje je osvojio u Indijan Velsu.

Siner je objasnio da nije namerno uzeo zabranjenu supstancu i da mu je to preneo njegov fizioterapeut Đakomo Naldi, koji je koristio sprej za rane.

Naldi je u timu Janika Sinera od 2023. godine, nakon što mu je pomogao u oporavku od povrede koju je zaradio u meču protiv Holgera Runea u oktobru 2022. godine.

Prethodno je radio u košarkaškom klubu Virtus.

- Radim sa Janikom od februara. Ja sam iz Bolonje. Upoznao sam Janika oktobra 2022. godine. Došao je na moju kliniku zbog povrede zgloba. Radili smo zajedno sedam dana i na kraju godine me je pitao da se pridružim timu jer je njegov fizio promenio posao. Odlučio sam da im se pridružim i srećan sam zbog toga - pričao je Naldi za sajt ATP.

U prošlosti je Đakomo imao situacije koje mogu da se povežu sa ovom u kojoj se nalazi Siner sada, pošto je Vins Hanter u trenutku kada je bio član Virtusa bio pozitivan na "karboksi THC" zbog čega je odradio suspenziju u trajanju od tri meseca.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

Tagovi:

Komentari(0)

Loading