NASTAVLJA SE "RAT" ZBOG SINERA Slavni Amerikanac podržao Janika

19:05 | 22-08-2024

Tenis 0

Bura se ne stišava

Janik Siner

Nekadašnji američki teniser Endi Rodik stao je u zaštitu Janika Sinera posle doping afere.

Prvom reketu sveta pronađena je zabranjena suspstanca, klostebol. Radi se o anaboličkom steroidu koji se nalazi na listi zabranjenih supstanci Svetske antidoping agencije (WADA), a reč je o derivatu anaboličkog androgenog steroida, koji u suštini deluje kao testosteron.

Inače se koristi se kao anabolički androgeni agens ili se primenjuje lokalno u oftalmološkim i dermatološkim tretmanima, često kod posekotina i opekotina.

Nekadašnji američki teniser Endi Rodik se oglasio nakon svega ovoga.

- Podiglo se mnogo buke i ljudi putem interneta traže da mu se oduzme titula na Australija openu iz januara jer je tamo. Prekinite. Na svakom Slemu vas testiraju i nema šanse da nije bio čist na Australijan openu ako su ga toliko testirali. U njegovom organizmu su nađeni milijarditi delovi grama, nešto što je 58.000 puta manje od zrna soli. Njegovo objašnjenje ima smisla. Objasnio je da se njegov trener posekao, da je koristio kremu koja je u njegovoj zemlji legalna i da je Janika obavestio o tome. Janik očigledno ima psorijazu (kožno oboljenje) i misle da je nakon utrljavanja ostalo u organizmu i da je test to pokazao. Nesavršeno i jednostavno rešenje. Pročitaću poruku od neimenovane osobe nakon što je pročitala dokument dugačak 33 stranice. 'Pitanje koje moram da postavim je kako da sve to nije izašlo u javnost ranije? Pod utiskom sam da te stvari moraju javno da se objave odmah'. To nije istina. Objavljuje se onda kada se donese presuda. Sve ove priče o neravnomernom tretmanu... Vi ste broj na bočici, a možete da se žalite na odluku sve dok i zvanično niste proglašeni krivim. Nevini ste dok se ne dokaže drugačije. Niko ništa nije znao do pre nekoliko dana i odmah je krenula rafalna paljba - objasnio je Endi Rodik.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

 

Komentari(0)

Loading