SINERA IZBACUJU USRED US OPENA? Ovaj datum je ključan za Italijana, tada sve može da se promeni

22:22 | 25-08-2024

Tenis 0

Mogao bi da se dogodi veliki haos

epa

Uoči početka US Opena, glavna vest u teniskim krugovima je Janik Siner, koji je tokom proleća dva puta bio pozitivan na doping testu.

Uprkos tome, prvi reket sveta je nastavio da se bavi tenisom, a u utorak 20. avgusta 2024. je oslobođen optužbi, jer je odbrana uspela da nadležne ubedi da je za sve kriv fizioterapeut.

On je, navodno, nepažnjom, koristio za svoje potrebe kremu koja sadrži zabranjeni steroid (klostebol), a onda tako umazanim prstima masirao Sinera koji je, navodno, baš tada "imao više otvorenih rana na telu". I "tako je nedozvoljena supstanca ušla u organizam italijanskog tenisera". 

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Međutim, italijanski mediji javljaju da Sinerova bezbrižnost - ne treba da postoji u ovom trenutku, jer "ništa još nije gotovo".

Naime, Svetska anti-doping agencija (VADA) ne samo da je najavila da "pomno prati ovaj slučaj", već je zadržala pravo da Sportskom sudu u Lozani preda žalbu na oslobađajuću presudu za italijanskog tenisera.

Rok za to je 6. septembar, što je dan kada bi trebalo da se igraju polufinala US Opena u muškoj konkurenciji.

Dakle, ako VADA reši da, na osnovu detaljnog upoznavanja sa "aferom Siner" pokrene ovaj sudski postupak, a pritom ne čeka za to poslednji dan pomenutog roka, moglo bi da se desi da najbolje rangirani teniser sveta usred njujorškog grend slema bude optužen za korišćenje nedozvoljene supstance. I, stoga, kao privremena mera dok se sudski postupak ne okonča - on bude udaljen iz tenisa do izricanja presude.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

 

Komentari(0)

Loading