UPAO U OGROMNE PROBLEME Najveći Novakov mrzitelj završio na sudu: Znao je da kritikuje Đokovića, a sada je u gotovo bezizlaznoj situaciji

16:50 | 28-08-2024

Tenis 0

Novakovih najveći kritičar nalazi se u ogromnom problemu

US open

Teniski "stručnjak" kako se predstavlja, Ben Rotenberg, nalazi se u velikim problemima. Iako je mnogo puta znao da kritikuje najboljeg tenisera u istoriji, Novaka Đokovića, ovaj put nije Srbin u centru pažnje. 

Naime, Ben je završio na sudu i to sve zbog Aleksandera Zvereva, nemačkog tenisera! 

Rotenberg je svestan da će parnicu protiv Zvereva izvesno izgubiti, tako je pokrenuo akciju sakupljanja novca za sudske troškove na "goufundme.com" stranici.

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

- Moje ime je Ben Rotenberg. Od 2011. sam samostalni novinar. Za oko deceniju, izveštavao sam sa profesionalnih teniskih turnira za 'Njujork tajms', a često sam radio i za 'Reket magazin' u kome sam bio jedan od urednika, a pisao sam i za druge listove, uključujući i 'Slejt'. 

ZABORAVIO JE KAKO JE NOVAK PROŠAO Oglasio se Đokovićev najveći kritičar posle skandala koji je uzdrmao teniski svet

Veliki deo mog posla odnosio se na ono što se dešava van terena, bio je fokusiran na susret i tenisa i kulture, ali je uključivao i istraživačko izveštavanje. Priča zbog koje sam u situaciji da tražim pomoć počinje pre skoro četiri godine, kada sam počeo da izveštavam o najvažnijoj priči u mojoj karijeri - napisao je Rotenberg. 

Rotenberg je prvi koji je lansirao priču o Zverevu i zlostavljanju njegove bivše partnerke Olge Šaripove.

 

 

Prvi deo prče o tome objavio je "Reket magazin" gde je Ben bio zaposlen, dok je drugi deo završio u "Slejtu".

Rotenberg je tvrdio da je imao bezgraničnu podršku oba lista, ali...

Prvobitna tužba bila je Zverev protiv "Reket magazina" i "Slejta", oni su se ogradili od celog slučaja, tako da je Ben ostao prepušten sam sebi.

Ukoliko se dokaže da je kriv, Rotenberg će morati da plati minimum 22 hiljade dolara sudskih troškova.

Slučaj se vodi u Berlinu, a Ben je objavio zbog čega je upravo tamo tužen.

- Zverev je podneo tužbe protiv oba lista i protiv mene za oba teksta, što nije bilo iznenađenje. Strogi američki zakoni o slobodi štampe ne bi mu dali nikakvu šansu, tako da Zverev tužbu nije podneo u Americi, ali nije to učinio ni u Monaku gde živi, niti u svom rodnom Hamburgu. Učinio je to u Berlinu gde su sudovi poznati po pristrasnosti prema slavnim ličnostima - rekao je Rotenberg. 

Ostaje da vidimo kako će se ova saga završiti. 

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

Komentari(0)

Loading