UŽASNE VESTI ZA ĐOKOVIĆA Zverev posle preokreta prošao u osminu finala i pobegao Novaku na ATP listi

09:50 | 31-08-2024

Tenis 0

Nemački teniser Aleksandar Zverev plasirao se u osminu finala US opena

Aleksandar Zverev

On je u trećem kolu pobedio Argentinca Tomasa Martina Ečeverija sa 3:1, po setovima 5:7, 7:5, 6:1, 6:3, posle tri sata i 35 minuta igre.

Zverev je tako sprečio novu veliku senzaciju u Njujorku pošto su Novak Đoković i Karlos Alkaraz završili učešće na poslednjem grend slemu u sezoni.

Ipak, posle prvog seta se činilo da bi i Nemac mogao da ispadne. Ečeveri je odlično počeo meč i rano napravio brejk. Zverev ga je u međuvremenu vratio, ali Argentinac u završnici ponovo oduzima servis i dolazi do vođstva.

Nova senzacija je bivala sve realnija kada je Ečeveri u drugom setu napravio brejk i poveo sa 3:2, ali od tada Nemac značajno podiže nivo igre, vraća brejk i potom dolazi do izjednačenja u setovima.

Time je Zverev slomio otpor Argentinca. U preostala dva seta je bio izuzetno ubedljiv, protivniku je dozvolio samo letiri gema i došao je do pobede.

U osmini finala će igrati protiv Brendona Nakašime, a eliminacijom Đokovića mu se žreb poprilično otvorio i ima odličnu priliku da dođe do završnice i konačno osvoji svoj prvi grend slem trofej u karijeri. Takođe, ovim trijumfom je dodatno pobegao Đokoviću na ATP listi, a ukoliko bi osvojio titulu imao bi čak tri hiljade poena više od srpskog tenisera

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

Komentari(0)

Loading