NOVAK SPREMA JAK UDARAC Teniseri digli bunu, biće totalni haos, Đoković hitno reagovao

13:31 | 04-09-2024

Tenis 0

Sprema se haos...

Novak

Udruženje profesionalnih igrača tenisa (PTPA), teniska asocijacija koju je osnovao i predvodi najbolji teniser svih vremena Novak Đoković, oglasili su se zbog termina mečeva i pobune igrača.

Nema sumnje da su igrači psihički i fizički potrošeni. Olimpijske igre su tome pridonele. Igrači su nam se obraćali zbog iscrpljenosti, mentalne i fizičke. Jednostavno je preduga sezona - rekao je Roman Rosenberg, zamenik izvršnog direktora PTPA-e.

Alkaraz je uzeo pauzu posle Olimpijskih igara, ali to nije bilo dovoljno, dok je i Novak posle poraza od Alekseja Poprina u Njujorku priznao  da je izgubio mnogo energije u Parizu kako bi  osvojio zlato na Olimpijskim igrama.

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Medicinski direktor PTPA Robi Sika smatra da igrači osete posledice nakon mečeva koje igraju kasno. Prema podacima PTPA teniseri imaju 25 odsto veće šanse da se povrede ako igraju noću.

UŽASNE VESTI IZ SAD ZA NOVAKA Đokovića će zbog ovoga boleti glava, na važnoj listi se dešava haos

Više od 11 odsto grend slem mečeva počelo je nakon 19 časova prošle godine, što je porast od 6,6 odsto u odnosu na 2018. godinu. Sika je dodao da sport uzima veći danak nego pre pet ili deset godina zbog veće brzine servisa, loptica...

S druge strane direktorka US opena Stejsi Alister je poručila da su neki od najspektakularnijih mečeva u istoriji tenisa odigrani u večernjem terminu. Međutim, to ne zanima Endija Mareja.

- Situacija sa rasporedom mečeva je totalni haos. Izgleda tako amaterski da vam mečevi na turniru traju u 02.00, 03.00, pa i 04.00 ujutru. Hajde, sredite to - poručio je Marej i tagovao US open,  Australijan open, Vimbldon i Rolan Garos.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

Komentari(0)

Loading