REČI KOJE SU SE ČEKALE Sinerov trener progovorio o doping aferi i ŠOKIRAO SVET

19:45 | 06-09-2024

Tenis 0

Trener Italijana progovorio o čuvenoj doping aferi.

Janik Siner

Neposredno pred početak US Opena je teniski svet prodrmala doping afera Janika Sinera o kojoj se sada oglasio i trener Italijana, Simone Vanjoci.

Čekala je cela planeta komentar Sinerovog trenera i ostala šokirana rečima da je njegovom timu "čista savest" iako je jasno da prvi teniser sveta imao daleko drugačiji tretman od mnogih (čitaj pod Viktor Troicki, Simona Halep...)

- Uvek imate teškoće unutar tima. U teškoćama trudite se da ostanete ujedinjeni koliko je to moguće i to smo i uradili, da ostanemo na dnevnom kursu. Ima mnogo stvari koje ne možete da kontrolišete, ali smo ostali na svom putu. Janik je radio dobro jer on je taj koji izlazi na teren. Kao što rekoh, savest nam je čista, od sada, za nas je to zatvoreno poglavlje.

Istakao je Vanjoci da je primetno da kako turnir odmiče, Siner igra sve bolje i bolje.

- Samo to što je igrao pet mečeva ja važno, čak i na mentalnom nivou, jer je svaki put bio koncentrisan na igru. U početku je delovao da je unutar sebe, ali polako je našao tu pozitivnu energiju publike, ima osmeh na terenu, to nas sve čini srećnijima.

Večeras od 21 čas će se Siner sastati sa Džejkom Drejperom u borbi za finale US Opena. Interesantno, njih dvojica su nedavno igrali u dublu u Montrealu.

- Nema tu prednosti. Drejper trenutno oseća vetar u jedrima, ima malo šta da dokazuje, ovo mu je već najbolji rezultat. Igra protiv broja jedan, pokušaće a igra u jakom ritmu. Janik će morati da bude dobar od početka i da rukovodi situacijom - zaključio je Janikov trener.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

 

Tagovi:

Komentari(0)

Loading