ZABORAVIO NA DOPING I OSVOJIO GREND SLEM Janik Siner je šampion US opena

22:44 | 08-09-2024

Tenis 0

Druga grend slem titula za Italijana

Siner

Prvi teniser sveta Janik Siner novi je šampon US opena. Italijan je u finalu pobedio Amerikanca Tejlora Frica sa 3:0, po setovima 6:3, 6:4, 7:5, posle dva sata i 15 minuta igre.

Tako je Siner došao do druge grend slem titule u karijeri, nakon što je u januaru ove godine trijumfovao na Australijan openu. Tako su on i Karlos Alkaraz osvojili po dva grend slema u 2024. godini.

Siner je odmah na startu finala napravio brejk, ali ga je Fric ekspresno vratio. Međutim, Janik je još dva puta oduzeo servis Fricu i došao do vođstva u setovima. U drugom delu su teniseri bili veoma sigurni u svojim servis gemovima, ali je u desetom gemu Fricu zadrhtala ruka i Siner je stigao do brejka i vođstva od 2:0.

Fric je u trećem setu krenuo na sve ili ništa. Imao je tri brejk lopte koje nije iskoristio. SIner je mogao to da kazni i imao je dve prilike za brejk, da bi zatim Fric oduzeo servis prvom nosiocu i poveo sa 4:3. Delovalo je da će domaći teniser uspeti da produži meč i uvede ga u četvrti set, ali je popustio kada je servirao za osvajanje seta i Italijan je vratio brejk. tada je Fric potpuno potonuo, što je Siner iskoristio i dobio još dva gema za pobedu i titulu.

Tako je Siner nakon doping skandala zbog kojeg je nedeljama u centru pažnje uspeo da dođe do druge grend slem titule, a prve na US openu. Ovim uspehom se dodatno učvrstio na prvom mestu i imaće odličnu priliku da godinu završi na čelu ATP karavana.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

Tagovi:

Komentari(0)

Loading