ALKARAZ PRETERUJE To nisu mogli ni Novak, ni Rodžer, ni Rafa

09:53 | 10-09-2024

Tenis 0

Legendarni teniser savetuje Karlosa

Olimpijske igre

Selektor Dejvis kup reprezentacije Španije David Ferer prokomentarisao je izdanja Karlosa Alkaraza u poslednje vreme.

Alkaraz je nakon poraza od Novaka Đokovića u finalu Olimpijskih igara nastupio na Mastersu u Sinsinatiju i na US openu, ali je na oba turnira eliminisan u ranoj fazi.

- Mislim da se već dobro oseča, ali malo preteruje. Kada gubiš, uvek se sve dramatizuje. On je zabeležio mnogo, mnogo pobeda u ovoj godini, osvojio dva gren slema, igrao na Olimpijadi, malo se odmorio i odmah otišao u Sinsinati i na US open - govori Ferer za "As" i dodaje:

- Sada je tražio odmor, resetovao se, sve sam to ispoštovao i potpuno sam miran. On i jeste tako dobar jer mnogo traži od sebe, ali mora da nauči i da gubi. Ljudi koji nisu u tenisu misle da on može stalno da pobeđuje. Ali to je nemoguće, to čak ni Rafa, Rodžer i Novak, najbolji u istoriji, nisu mogli - ističe legendarni teniser.

Ferer objašnjava da je u tenisu veliki problem sve manje vremena za odmor kod kuće.

- Uvek je turnirski kalendar bio zahtevan, bio je i u moje vreme i zato odlično razumem tenisere. U poslednjih 15-20 godina postaje još teži, ima više turnira, mastersi su produženi na dve nedelje. Sve to utiče da su igrači sve više iscrpljeni, i fizički i mentalno - rekao je Ferer.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

Tagovi:

Komentari(0)

Loading