DANSKI SELEKTOR RELAKSIRA ATMOSFERU: i da izgubimo od Srbije nije neuspeh, ali očekujem pobedu

17:29 | 23-06-2024

EP2024 0

Selektor Danske najavio meč sa Srbijom.

Euro

Kao i za Srbiju i za Dansku će utakmica u utorak imati prefiks one da se mora pobediti. Svestam je Kasper Hjumland pritiska, ali neće dozvoliti da on okuje noge njegovim igračima.

To je poručio na konferenciji za medije pred meč sa Srbijom u utorak od 21 čas.

- Mogu da razumem medijski izbor reči i da to mora da bude tako postavljeno. Ali nikad nisam verovao da u sportu ima neuspeha. Za mene to ne postoji. Neuspeh je korak ka tome da postanete najbolji što možete biti.

Sve i da Danci ne prođu u nokaut fazu Evropskog prvenstva, neće selektor Danske očajavati zbog toga.

- Dobro je što je to izvučeno u prvi plan, jer je istina da nije dovoljno ako ne idemo dalje. Plašim se da ne budem pogrešno shvaćen, ali nije u redu da se to naziva neuspehom. Ne razmišljam više o tom ishodu, jer očekujem da pobedimo, da idemo dalje'', izjavio je Hjulmand.

Zanimljivo je da je Danska bila u sličnoj situaciji na prošlom Svetskom prvenstvu kada je poražena od Australije sa 1:0 u poslednjem kolu i morala je da pakuje kofere kući.

- Nadam se da smo nešto naučili. U sportu, svi neuspesi su iskustva ka, nadamo se, uspehu jednog dana. Nadamo se da ćemo iskoristiti to iskustvo da ga sada pokrenemo. To je ista situacija, ali dve potpuno različite vrste mečeva. Najveće iskustvo iz tog vremena je da moramo da budemo 100 odsto fokusirani na meč - zaključio je Hjumland.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

 

Komentari(0)

Loading