MALO IGRE, MNOGO VRELINE Prođe EURO 2024. bez dobrog fudbala, zvezde su bile na tribinama

06:30 | 15-07-2024

EP2024 0

Šampionat u Nemačkoj je do finala privukao 2.615.688 posetilaca, među njima i poznate navijačice

Navijačice na EURO 2024

Prođe i EURO 2024. - Španija i Engleska sinoć igrale za titulu prvaka - prođe bez dobrog fudbala, bar u meri očekivanoj na Starom kontinentu.

Georgina Rodriguez AP/Alessandra Tarantino
 

Malo golova, tek 2,28 po meču do finala, viđeno je tokom minulih mesec dana. Malo i velikih zvezda na terenima 10 nemačkih stadiona. Da ne beše mlađanog Jamala...

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Game Set & Match (@gsm_hq)

Jamalova devojka Aleks

Lamin Jamal, najmlađi strelac u istoriji EP, u vezi je s Aleks Padiljom, pišu Španci. Zvezda „furije“, koja je prekjuče napunila tek 17, prati zemljakinju na dve društvene mreže, što je za medije dovoljan signal da su u vezi. O njoj se, zasad, ne zna puno, sem da je studentkinja iz Barselone i da je veoma aktivna na Tiktoku.

Aleks je, navodno, gledala prethodnu utakmicu Španije u društvu Jamalovih roditelja.

Ali, zato, na tribinama beše praznik na svakoj bogovetnoj utakmici. Kad se, dabome, izuzmu huligani koji su kačili skandalozne transparente i skandiranjem ružili atmosferu, između ostalog sramotnim pozivanjem na „ubijanje Srba“.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Ivana Knöll (@knolldoll)

Ovaj šampionat Evrope je do finala na licu mesta gledalo 2.615.688 ljudi, što je novi rekord. Dosadašnji u ukupnom broju gledalaca datirao je iz 2016, kad je na francuskim stadionima bilo 2.427.303. Nemački su većeg kapaciteta, otud i obaranje rekorda.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by SOFIA MILO (@sofijamilo)

I prosečna poseta po meču pripada Nemačkoj, ali sa EP 1988. Jasno, tad je na tribinama moglo da se smesti više gledalaca, to je ono vreme kad je, primera radi, večiti derbi u Humskoj gledalo 50.000, a na „Marakani“ i 100.000. Taj rekordan prosek od pre 36 godina iznosi 59.243.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by @tolami_benson

Naravno, ovaj šampionat nije mogao da prođe bez poznatih navijačica. Supruge, nevenčane i one zavetovane na brak pred bogom, devojke, partnerke brojnih fudbalera bile su na tribinama, poput Tolami Benson koja ljubi Bukaja Saku.

Mnoge su već otišle, kao i jedna Nemica izdajica koja je i protiv zemljaka bodrila Španiju, ali će pamtiti da su bile zvezde EURO 2024. Bar u nacionalnim okvirima ako ništa drugo.

Tagovi:

Komentari(0)

Loading