BAŠ JAKE REČI Zvezda je favorit protiv Benfike

08:21 | 18-09-2024

Fudbal 0

Euforija na "Marakani" pred prvu utakmicu u Ligi šampiona...

Fudbal

Zvezda prvi meč igra protiv Benfike, a bivši fudbaler Ivan Dudić je veliki optimista.

- Bez razloga su otpisali Zvezdu u Ligi šampiona. Nije Benfika favoriti. U ovom trenutku - ne. Za mene Zvezda ima blagu prednost, jer Benfika nije u formu, iako ima iskusne pojedince.  Anhel  Di Marija ima 35 godina, igra utakmice na tri dana, a ostali igrači se još nisu uklopili. Daleko od toga da su loša ekipa, ali na "Marakani" to nije dovoljno.  Zvezda ima svoje šanse, jer znam u kakvoj je situaciji Benfika, koja sad nije u konkurentoj formi. Prvenstveno navijam za Zvezdu, pa Benfiku u kojoj sam igrao i imam lepe uspomene - rekao je Dudić za "Informer".

Nastavio je u istom ritmu.

- Posle žreba sam priželjkivao da utakmica sa Benfikom bude prva, jer je ove sezone loše startovala, prelazni tok nisu odradili kao su očekivali. Promenili su trenera. Mada, za njih u pravo vreme, za nas bi bilo bolje da je ostao Šmit još malo, jer je Bruno proveren trener, već je bio u klubu, zna kako sve funkciniše, aktivno učestvuje, daje energiju sa klupe. Udahnuli su vazduh, jer je početak bio loš. Benfika je u turbulentnom periodu. Ostala je bez nekih bitnih igrača na sredini terena. Prodali su Silvu, oko njega se sve vrtelo prošle sezone, a Renato Sančez, je na našu sreću, povređen.

UŽELEO SAM SE "MARAKANE" Glazer: Protiv Benfike nas očekuje spektakl

Očekuje opreznu igru rivala.

- Neće odmah krenuti u napad, ne pred punom "Marakanom", iako su navikli da igra pred 40.000 ljudi. Protiv Santa Klare su posle greške primili gol, a potom stihijski napadali. Jesu postigli četiri gola, ali još nemaju igru, prvi gol su dali srećno. Turčin Kerem Akturkoglu je postigao gol, više slučajno, nego sa namerom. Malo su smirili situaciju dolaskom novog trenera, ali malo je vremena za poboljšanje igre. Bili su opterećeni i odlaskom igrača tokom reprezentativne pauze pa nisu mogli da se uigraju. Daleko su od Benfike na koju su Portugalci navikli.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

 

Komentari(0)

Loading