KOVAČEVIĆ ZAGRMEO I POSLAO JAKU PORUKU SVIMA Srbija je moja želja, molim UEFA da me puste da branim

12:45 | 27-10-2023

Fudbal 0

Ja sam iz Banjaluke, to je Republika Srpska, jasan je bio Kovačević

Vladan Kovačević
EPA-EFE/Zbigniew Meissner

Početkom godine Dragan Stojković dobio je dva pojačanja u nacionalnom timu pošto su se za dres Srbije odlučili Lazar Samardžić i Vladan Kovačević. Vezista Udinezea već je odigrao nekoliko mečeva za "orlove", ali se debi golmana Rakova još uvek čeka. 

Razlog za to su komplikovana UEFA pravila budući da je Kovačević tek nedavno dobio srpski pasoš, te da je prethodno branio za mlađe kategorije Bosne i Hercegovine. Tim povodom golman Rakova govorio je za poljske medije i zamolio UEFA da mu nastup za Srbiju bude dozvoljen. 

- Priča o reprezentaciji je zaista teška tema, jer sam želeo da promenim nacionalni dres. Hteo sam da igram za Srbiju, ali se malo zakomplikovalo i sada ova situacija stoji nerazrešena. Ne mogu da kažem šta je rešenje, ali UEFA mora da prihvati moju i želju Srbije. Nadam se da će se to konačno desiti i da ću igrati za Srbiju. Stalno razgovaram sa ljudima iz Fudbalskog saveza Srbije, u kontaktu smo. Postojao je plan, bilo je sve spremno da debitujem, ali se na kraju to nije desilo. Nadam se da će u najkraćem mogućem roku sve biti rešeno kako bih mogao da konačno zaigram - rekao je Kovačević. 

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

RASPAD SISTEMA Ne možemo nikoga da pobedimo: Srpski fudbal u velikom problemu

Interesovalo je Poljake odakle dolazi Kovačević, odnosno da objasni svoje srpsko poreklo. To je golman Rakova i uradio, ali nije želeo da ide u detalje. 

- Ja sam iz Banjaluke, to je Republika Srpska, ali je i u Bosni i Hercegovini. Znate, to je zaista teška tema za razgovor, ne znam šta da vam kažem... U Bosni žive Srbi, Hrvati i Bosanci, tri naroda. Uvek će biti podela, ali ja na to ne gledam tako, dosta je politike umešano i zato ne želim da pričam na tu temu. Nikada i nisam. U medijima nisam nikada govorio o reprezentaciji. Čekao sam priliku da branim za Srbiju i to je moja odluka - kazao je Vladan Kovačević, a potom dodao. 

- Nadam se da će naredni mesec doneti promenu. Zaista je teško, ali se nadam da će UEFA pokazati razumevanje i konačno prihvatiti prihvatiti sve. Imam srpski pasoš, ali sam sa 22 godine branio za bosnu i Hercegovinu, a postoji pravilo da može da se igra samo do 21. Sada se sve zakomplikovalo - podvukao je on. 

 

BONUS VIDEO: 

@bizportal.rs Novak je na ruku stavio Hublot Big Bang Unico Yellow Magic, novi keramički mode u žuto-crnoj boji. A koliko košta? #NovakĐoković #HublotSat #Tenis #Šampion #LuksuzniSatovi #bizportal #luskuz #novac #nole #djokernole #novakdjokovic #bogati #fyp #fypシ #fypシ ♬ original sound - BizPortal.rs

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

 

Komentari(0)

Loading