FIFA BEZ MILOSTI Luis Rubijales izbačen iz fudbala na tri godine

12:52 | 30-10-2023

Fudbal 0

Međunarodna kuća fudbala (FIFA) izrekla je suspenziju na tri godine na bilo kakve aktivnosti u vezi sa tim sportom Luisu Rubijalesu

Luis Rubijales
EPA-EFE/Juan Carlos Hidalgo

Predsednik španskog fudbalskog saveza je podigao buru nakon finala Svetskog prvenstva za žene, kada je poljubio u usta fudbalerku Dženifer Ermoso (33) tokom dodele zlatnih medalja. 

Rubijales, koji tvrdi da je poljubac dao uz pristanak igračice Ermoso, u potom je iz sedišta RFEF-a poručio da neće odstupiti s dužnosti. 

Krenulo se sa zahtevima za njegovu smenu, a u medijima je plasirana informacija da je prvi čovek tamošnjeg fudbala spreman da ode sa te pozicije. 

NE ŽELE DA IH PROVALE Sve otkriveno: Novak i Ivanišević imaju tajne šifre, evo o čemu je reč

Međutim, Rubijales je u javnom obraćanju demantovao da odlazi. 

 

 

-Poljubac sa Hermosovom je bio obostran, uz pristanak i u stanju euforije. Nije bilo želje sa moje strane da uspostavim poziciju dominacije - rekao je Rubijales koji je potom potvrdio ostanak:

-Neću podneti ostavku.

Oglasila i sama Ermoso, koja je poručila da nije bila saglasna sa poljupcem i to bi mogao biti ključ u procesu da Rubialjes ipak abdicira sa mesta predsednika.Nakon njenog istupanja, Fudbalski savez Španije, sastavljen od 19 regionalnih saveza, zatražio je u "trenutnu ostavku" predsednika Rubialesa, do koje nije došlo.

Umešala se FIFA i donela presudu u ovom slučaju, koja znači da Rubiales neće moći da obavlja funkciju na kojoj je trenutno u naredne tri godine. 

BONUS VIDEO: 

@bizportal.rs Novak je na ruku stavio Hublot Big Bang Unico Yellow Magic, novi keramički mode u žuto-crnoj boji. A koliko košta? #NovakĐoković #HublotSat #Tenis #Šampion #LuksuzniSatovi #bizportal #luskuz #novac #nole #djokernole #novakdjokovic #bogati #fyp #fypシ #fypシ ♬ original sound - BizPortal.rs

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

Komentari(0)

Loading