TUNEL NA "MARAKANI" GLAVNA ATRAKCIJA O njemu se priča ne samo u Evropi već i u svetu (VIDEO)

11:20 | 09-11-2023

Fudbal 0

Marakana je oduvek bila mesto gde su protivnici ostajali bez reči i u strahu koračali ka terenu. Mnoge priče su ispričane, ali ipak najviše njih se vezuje za čuveni tunel, koji je sada već decenijama simbol kluba

FK Crvena zvezda

Put od svlačionica, koje se nalaze iza severne tribine stadiona „Rajko Mitić“, do glavnog terena nekima deluje kao običan, međutim svaki igrač koji je ikada prošao tunelom u momentima kada je Marakana ispunjena do poslednjeg mesta je stvorio uspomenu za ceo život. Buka i podrhtavanje tunela je nešto na šta su iskusniji igrači Crvene zvezde navikli, ali i pored toga osete dodatni adrenalin i obavezu da kada istrče na travnatu podlogu ostave srce na terenu za crveno-bele boje. 

 
Protivnički igrači su posle utakmica znali da kažu da su im se „odsekle“ noge. Podrhtavanje koje se oseća navodilo je neke fudbalere da razmišljaju i o zemljotresu, a neizvesnost od nepoznatog i onoga što ih očekuje kada izađu iz samog tunela je možda i najveći strah koji su osetili u karijeri.

CRVENO-BELI BEZ GLAZERA PROTIV ŽELEZNIČARA Zvezdin golman otputovao u Izrael, neizvesno da li će braniti protiv tzv. Kosova 

Nema sumnje da su čari ovog tunela osetili i fudbaleri Lajpciga koji su igrali protiv Crvene zvezde u četvrtom kolu Lige šampiona. Ipak i pored sjajne atmosfere na "Marakani" uspeli su da savladaju domaćina sa 2:1 i odnesu čitav plen. 

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Zanimljivo, priča o sada već čuvenom tunelu na stadionu "Rajko Mitić", odjeknula je svuda u svetu, čak i do Amerike. 

Poznati novinar američke televizije CBS Marko Mesina, preneo je atmosferu sa stadiona, ali i iz tunela. Pogledajte njegovu reakciju: 

BONUS VIDEO: 

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu. 

 

Komentari(0)

Loading