TUNEL NA "MARAKANI" GLAVNA ATRAKCIJA O njemu se priča ne samo u Evropi već i u svetu (VIDEO)

11:20 | 09-11-2023

Fudbal 0

Marakana je oduvek bila mesto gde su protivnici ostajali bez reči i u strahu koračali ka terenu. Mnoge priče su ispričane, ali ipak najviše njih se vezuje za čuveni tunel, koji je sada već decenijama simbol kluba

FK Crvena zvezda
Foto: Printscreen Twitter

Put od svlačionica, koje se nalaze iza severne tribine stadiona „Rajko Mitić“, do glavnog terena nekima deluje kao običan, međutim svaki igrač koji je ikada prošao tunelom u momentima kada je Marakana ispunjena do poslednjeg mesta je stvorio uspomenu za ceo život. Buka i podrhtavanje tunela je nešto na šta su iskusniji igrači Crvene zvezde navikli, ali i pored toga osete dodatni adrenalin i obavezu da kada istrče na travnatu podlogu ostave srce na terenu za crveno-bele boje. 

 
Protivnički igrači su posle utakmica znali da kažu da su im se „odsekle“ noge. Podrhtavanje koje se oseća navodilo je neke fudbalere da razmišljaju i o zemljotresu, a neizvesnost od nepoznatog i onoga što ih očekuje kada izađu iz samog tunela je možda i najveći strah koji su osetili u karijeri.

CRVENO-BELI BEZ GLAZERA PROTIV ŽELEZNIČARA Zvezdin golman otputovao u Izrael, neizvesno da li će braniti protiv tzv. Kosova 

Nema sumnje da su čari ovog tunela osetili i fudbaleri Lajpciga koji su igrali protiv Crvene zvezde u četvrtom kolu Lige šampiona. Ipak i pored sjajne atmosfere na "Marakani" uspeli su da savladaju domaćina sa 2:1 i odnesu čitav plen. 

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Zanimljivo, priča o sada već čuvenom tunelu na stadionu "Rajko Mitić", odjeknula je svuda u svetu, čak i do Amerike. 

Poznati novinar američke televizije CBS Marko Mesina, preneo je atmosferu sa stadiona, ali i iz tunela. Pogledajte njegovu reakciju: 

BONUS VIDEO: 

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu. 

 

Komentari(0)

Loading