JOVIĆ DEO ISTORIJE San Siro video novi rekord, novu svetsku zvezdu i minimalac Milana

22:54 | 25-11-2023

Fudbal 1

Milan je konačno isplivao iz krize...

Luka Jović
EPA-EFE/MATTEO BAZZI

Uspeo je da prekine niz od četiri meča bez pobede u Seriji A i savlada Fjorentinu – 1:0 (1:0), uz slabo izdanje srpskog napadača Luke Jovića. 

Jović se u odsustvu suspendovanog Olivijea Žirua našao u startnoj postavi, ali je odigrao prilično lošu utakmicu protiv tima iz kog je na pozajmici u Milanu, što potvrđuje statistika od samo 15 njegovih dodira sa loptom.

I pored toga promašio je najbolju šansu na meču kada je je dobrom kretnjom i povratnom loptom izašao na zicer, ali mu je golman Pjetro Teraćano izašao kao pobednik u tom duelu.

ARSENAL NA ČELU TABELE PREMIJER LIGE Haverc u 89. minutu obradovao "tobdžije" pobedom u gradskom derbiju

Pročitajte još:

Pročitajte još:


Pročitajte još:

Pročitajte još:

Taj promašaj u 75. minutu bio je samo uvod u istoriju jer je osam minuta kasnije prepustio mesto senzacionalnom tinejdžeru Frančesku Kamardi. Dečak od preko 500 golova u mlađim kategorijama Rosonera je postavio rekord italijanskog fudbala kao najmlađi ikada sa 15 godina, osam meseci i 15 dana.

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:



Tako je za 14 dana nadmašio Visdoma Ameja, momka koji u karijeri ima samo dva meča za Bolonju. 

S obzirom kakav je talenat Kamarda veruje se da će se jednog dana pričati o ovom meču kao njegovom prvom u karijeri, a ne koliko je bio zanimljiv i kako je završen.

Ostali smo dužni da kažemo da je pobedu Milanu doneo Teo Ernandes iz penala u drugom minutu nadoknade prvog poluvremena. Upravo je francuski reprezentativac izborio najstrožu kaznu kada ga je na ziceru oborio Fabijano Parizi.

Možda je Viola zaslužila više od poraza, posebno u finišu kada je domaćina stavljala na muke, ali je golman Majk Menjon uspeo da odbije sve nalete.

Milan je sa ovom pobedom došao do 26. boda u Seriji A posle 13 kola, pa sada ima tri manje od Juventusa i pet od Intera, koji se u nedelju međusobno sastaju u Torinu.

BONUS VIDEO: 

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

 

Komentari(1)

Loading
НС ДУНАВ

26.11.2023 08:52

Да,овај лузер је доживео да га замени дете,баш је део историје.