GODINA PROĐE... Vikend pun emocija u Seriji A: Mihin duh živi u Bolonji

07:00 | 16-12-2023

Fudbal 0

Nadamo se da će u nedelju biti s nama i pomoći ekipi, poručuju iz poslednjeg kluba legendarnog Srbina

Siniša Mihajlović
AP/Massimo Paolone

 

Sutrašnji meč Bolonja - Roma, pre svih ovog vikenda u Seriji A, a tu je naravno i onaj u Rimu (Lacio - Inter), prilika je da se obeleži tužna prva godina bez Siniše Mihajlovića, preminulog 16. decembra 2022. posle duge borbe s leukemijom. Njegov poslednji klub za života dočekuje njegov prvi u igračkoj karijeri na Apeninima.

Siniša Mihajlović AP/Luca Bruno
 

Kako su naveli s „Renato Dal’Are“, pre susreta biće emitovan video u slavu Siniše, a na stadionu će biti i njegova udovica Arijana. Dirljiv trenutak, kažu, za odavanje počasti hrabrom čoveku koji je ostavio neizbrisive tragove.

Tijago Mota EPA/Massimo Pica
 

- Bio je veliki čovek u sportu i životu, učio je da nikad ne treba odustati. Prenosio je to svima s kojima je radio. Nadam se da će u nedelju biti s nama i pomoći meni i ekipi da rastemo i napredujemo - rekao je Tijago Mota, koji je nasledio Mihajlovića na klupi crveno-plavih.

 

 

Dres za Kuću slavnih

Mihajlović je prošlog meseca posthumno postao deo Kuće slavnih FS Italije. 

- Siniša je ostavio ogromnu prazninu, bio je izuzetan čovek sa svih aspekata, i kao muž i kao otac. Imao je dve velike ljubavi: porodicu i posao - rekla je tad njegova udovica Arijana u „Koverćanu“.
Tom prilikom je poklonila muzeju FSI dres Bolonje s autogramima, koji je klub poklonio Sinišinoj porodici posle njegove smrti.

O Siniši je govorila i Frančeska Menarini, bivša predsednica Bolonje, koja ga je dovela za trenera na „Dal’Aru“ 2008. godine.

Frančeska Menarini i Siniša Mihajlović EPA/GIORGIO BENVENUTI
 

- Sećam se njegovog prvog dana kao da je juče bio. Sećam se njegove harizme, želje da radi, samopouzdanja. Bio je čovek koji se ničeg nije plašio, što je kasnije pokazao u dugoj i nesrećnoj borbi protiv bolesti. Nikad korak unazad, nikad oklevanje. Srbin, odrastao u porodici koja je morala da se nosi s ratom, verujem da je to oblikovalo njegov karakter - rekla je Menarini.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by U.C. Sampdoria (@sampdoria)

 

Ni Sampdorija ne zaboravlja

Mihajlović je pronosio slavu Sampdorije i kao igrač (1994-1998) i kao trener (2013-2015), pa su i na plavoj strani „Marasija“ spremili omaž Srbinu. Sampa danas gostuje Ređani (14.00), a ekipa Andree Pirla igraće u specijalno dizajniranim dresovima - s Mihom na rukavu.
„Godinu dana bez Mihajlovića: poseban dres u znak sećanja na bivšeg igrača i trenera Sampdorije“, poručili su iz đenovskog kluba.

Menarini smatra da je deo Mihe i dalje u Bolonji.

- Siniša je u sve što je radio uneo pozitivnost, upornost i hrabrost. Lekcija koju je ostavio za sobom: nikad ne odustaj, uvek pokušavaj. Nedostaju mi njegove izjave, koje nikad nisu bile banalne. Mogli ste da se složite ili ne složite, ali ste morali da se divite njihovoj koherentnosti. Njegova borba protiv bolesti nije se završila onako kako smo se svi nadali, ali to ne umanjuje vrednost njegove hrabrosti, rada, pojavljivanja u trening-centru posle ciklusa hemoterapije ili u Veroni tog popodneva na klupi. Sigurna sam da je ovde ostavio delić srca.

Komentari(0)

Loading