ŠAMPIONU NIKAKO DA KRENE Oslabljeni Napoli izbegao poraz, Fjorentina minimalcem do četvrte pozicije

23:00 | 29-12-2023

Fudbal 0

Fudbaleri Napolija remizirali su pred svojim navijačima sa ekipom Monce rezultatom 0:0, u susretu 18. kola italijanske Serija A

FK Napoli
EPA/CIRO FUSCO

Nakon šamarčine od Frozinonea u Kupu (4:0) i poraza na gostovanju Romi (2:0), agonija aktuelnog šampiona Italije nastavljena je i protiv Monce, koja je na "Maradoni" mogla i do čitavog plena da je Mateo Pesina bolje izveo jedanaesterac početkom drugog poluvremena.

Napolitanci bez suspendovanih Viktora Osimena i Matea Politana jednostavno nisu imali rešenje za odbranu gostiju iz Lombardije, koji su prekinuli mini seriju od dva uzastopna poraza.

MITROVIĆ DELUJE PREMOĆNO Srbin opet pogodio, ovog puta žrtva je Al Fahia (VIDEO)

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

 

 

Iako je tim Valtera Macarija bio bolji rival na ovom susretu i često pretio golu Di Gregorija, koji je večeras upisao gotovo dvocifren broj intervencija i bio verovatno najzapaženiji akter susreta. Blistavih momenata imao je i njegov kolega sa suprotne strane, Aleks Meret, koji je u 68. minutu odbranio očajno izveden jedanaesterac Pesine. Najstrožoj kazni prethodilo je igranje rukom Marija Ruija u sopstvenom šesnaestercu.

Susret u Kampanji obeležila su isključenja dvojice trenera Macarija i Rafaelea Paladina, koji je iz rodnog grada odneo značajan bod.

 

 

U isto vreme odigran je i meč na "Artemio Frankiju", gde je domaća Fjorentina savladala Torino rezultatom 1:0.

Ključni momenat susreta u Toskani viđen je u samoj završnici, tačnije u 83. minutu, kada je Luka Ranijeri odlično skočio pred petercem rivala i glavom zatresao mrežu nakon centaršuta sa desnog boka koji je uputio Kajode.

Ovo je bila treća uzastopna pobeda Viole u Seriji A, od kojih su poslednje tri ostvarili minimalnim rezultatom, a njome je tim Vičenca Italijana na četvrto mesto na tabeli.

BONUS VIDEO: 

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

 

Komentari(0)

Loading