POBEDA JE TU, ALI I PROBLEMI Zvezda srušila Mađare, Milojević će morati da podigne Ndiajea

14:42 | 20-01-2024

Fudbal 0

Druga pobeda Crvene zvezde na zimskim pripemama na Kipru.

fk crvena zvezda
Foto: Facebook

Druga kontrolna utakmica Crvene zvezde na Kipru i druga pobeda. Posle Akritas iz Hlorake, pao je danas i mađarski Zalaegerseg - 1:0.

Počeo je trener Crvene zvezde Vladan Milojević utakmicu u standardnoj formaciji 4-2-3-1 sa: Popovićem - Nikolićem, Dragovićem, Spajićem, Radojevićem - Mijailovićem, Kangom, Šljivićem, Mitrovićem, Olajinkom - Ndiajeom.

Zvezda je dobro otvorila susret. Kontrolisala je tempo igre u prvih 10 minuta na čijem isteku se rodila i prva ozbiljnija šansa. 

Opasan centaršut Srđana Mijailovića u srce kaznenog prostora nije imao ko da sprovede u mrežu. Lopta je jednostavno prohujala u kaznenom prostoru Zalaegersega.

Našao se potom u centru pažnje Šerif Ndiaje. I to ne zbog dobrih stvari. Prvo je poklonio loptu mađarskom timu iz koje se izrodio šut Kisa i pogođena prečka!

Potom je Senegalac upropastio odličnu šansu u 22. minutu i pokazao da će Vladan Milojević imati ozbiljan zadatak da mu povrati samopouzdanje i podigne ga na nivo koji mu je i doneo transfer u Zvezdu.

Iskupio se donekle Ndiaje asistencijom Jovanu Šljiviću za gol Zvezde samo tri minuta kasnije. Odlično je reagovao mladi igrač crveno-belih i pokazao zašto je jedan od budućih projekata kluba.

Nastavila je Zvezda sa napadima. Spajić i Šljivić su imali dve neverovatne šanse da dupliraju vođstvo, ali nijedan ni drugi nisu bili precizni.

Mogao je mađarski tim na zatvaranju prvog dela igre da kazni crveno-bele za promašene šanse. Na sreću, Popović je bio na vrhuncu zadatka.

Dosta je opao tempo igre u drugom poluvremenu. Uticale su na to i brojne izmene trenera dva tima. Iako su igrači Zalaegersega imali dve solidne šanse, Popović je ponovo bio na mestu i sačuvao pobedu Zvezdi.

BONUS VIDEO:

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

 

Komentari(0)

Loading