NAŠLI SU GA VEZANOG ZA BANDERU Porodica Đoković je dobila preteći poziv, oteli su ga i tražili 2.000.000 evra

07:00 | 11-05-2024

Tenis 0

Nije im bilo svejedno.

nole

 

 

Pre šest godina, 2018. Novak i Jelena Đoković prošli su kroz najveću dramu u njihovom zajedničkom životu.

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Tada je Jelenin deda Miloslav Radisavljević otet. Otmičari su prvo tražili dva miliona evra za otkup.

- Pronašli smo ga vezanog lisicama za betonsku banderu u kukuruzištu odakle je dozivao upomoć. Tu je slučajno prolazio direktor Komunalnog preduzeća Vladimir Stajić koji je čuo zapomaganje i priskočio u pomoć - ispričao je tadašnji predsednik opštine Ljig Dragan Lazarević.

Lazarević je tada ispričao i da je "u pitanju bila ozbiljna otmica i da su iz Ljiga nekoliko puta kontaktirali ćerku otetog Veru Mitić". Tašta srpskog tenisera bila je tada u Monte Karlu sa njima i predsednik opštine preneo je da su im stizale poruke o otkupu od dva miliona evra.

Ministarstvo unutrašnjih poslova tada je saopštilo da su "policajci u Ljigu pronašli muškarca vezanog za metalnu konstrukciju i da nije imao nikakve vidljive povrede". Takođe je navedeno da je on u policiji ispričao i svoju verziju događaja.

- On je ispričao da su u tri sata iza ponoći u kuću ušla dvojica maskiranih razbojnika i da su mu iz novčanika uzeli oko 26.000 dinara i mobilni telefon, a zatim su ga izveli iz kuće i vezali za metalnu konstrukciju.

Oko godinu dana kasnije, u decembru 2019. godine Apelacioni sud u Beogradu potvrdio je prvostepenu odluku valjevskog Višeg suda. U njoj se navodi da je Branislav Matić osuđen na 10 godina zatvora zbog otmice dede Jelene Đoković.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

Komentari(0)

Loading