"Jovanović nije imao pravo da se meša, to je direktno kršenje pravila"

20:04 | 25-02-2024

Fudbal 0

Ne spušta se prašina koja se digla posle utakmice u Surdulici.

ata
ATA Images

Partizan je savladao Radnik u Surdulici, ali, iako je sudija odsvirao kraj utakmice, ona kao da se još uvek nije okončala, s obzirom na to da su se mnogi oglasili po pitanju deljenja pravde.

Na udaru je Srđan Jovanović, koji je iz VAR sobe poništio penal za domaćina, pa je u međuvremenu saopštenje poslala Crvena zvezda, potom i Radnik, a onda je i Partizan reagovao.

HITNO SAOPŠTENJE ZVEZDE Traži se zabrana za sudiju Jovanovića: Obrukao je srpski fudbal

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Zanimljivo, tim sa "Marakane" se ponovo oglasio, a njihovo objašnjenje prenosi "B92". Crveno-beli su dostavili snimak kako stručnjak za VAR, Kristina Unkel, objašnjava Džejmiju Karageru zašto je PSV-u dosuđen penal protiv Dortmunda:

- VAR ne treba da sudi, samo da gleda je li namerna i očigledna greška, kao na primer ima li kontakta ili ne. Srđan Jovanović nije imao prava da se meša uopšte, VAR se aktivira samo kad sudija nešto ne vidi ili napravi očiglednu grešku. To je direktno kršenje pravila igre i suđenja - dostavljeno je iz Zvezde.

Potom je objašnjeno i ko odlučuje kada se VAR umeša:

- Da, Džejmi, bila sam deo grupe sudija koji su prvi obučeni da rade u VAR sobama. VAR ne treba da sudi utakmicu. To nije svrha VAR-a. On je tu da spasi od očiglednih početničkih grešaka, kao što je recimo u ovom slučaju, ovaj sudija tvrdi da igrač nije dotakao loptu, a mi jasno vidimo da jeste, zar ne? Tada možemo preporučiti da je to propušteni incident. Dakle, u početku, prema IFAB protokolu, cilj je bio držati tu letvicu veoma visoko. Bundesliga je veoma dobro održavala tu letvicu tokom prvih nekoliko godina, ponekad čak i suviše visoko. I bez uvrede Premijer ligi, ali njihova letvica je bila suviše niska. To je stvorilo mnogo zabune u smislu ko zaista sudi ovu utakmicu - rekla je Kristina Unkel.

BONUS VIDEO:

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

Komentari(0)

Loading