ON JE SRPSKA HOBOTNICA Pljušte pohvale za srpskog golmane, porede ga i sa čuvenim golmanom Čelsija

10:32 | 26-02-2024

Fudbal 0

Evidentno je da uspešno "kupuje" poverenje svih srpski čuvar mreže.

Đorđe Petrović
Profimedia

U finalu Karabao Kupa, Đorđe Petrović, čuvar mreže Čelsija, pružio je izuzetno sjajnu partiju, držeći Plavce u igri protiv Liverpula sve do produžetaka.

Ipak, u 118. minutu, Van Dajk je uspeo da prevari Petrovića i gurne loptu preko gol-linije. Iako trofej na kraju nije stigao u ruke srpskog golmana, njegova izvanredna igra osvojila je simpatije navijača Čelsija širom interneta.

Navijači su na društvenim mrežama veličali Petrovića, nazivajući ga "srpskom hobotnicom". Osim navijača, pohvale su stigle i od bivšeg igrača Plavaca, Džona Obi Mikela.

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

TROFEJ IDE RANJENICIMA Van Dajk šokirao Čelsi i sprečio penale na Vembliju

 

 

„Svo poštovanje za Roberta Sančeza, koji je fantastičan golman, ali je Đorđe Petrović onaj pravi. Posle svake odbrane izgleda tako smireno i sigurno. A, kada vidiš da ti je golman tako pouzdan, onda si i ti kao igrač mirniji. Takav je za nas bio Petr Čeh. I znam da je ovo ogromno priznanje, ali smatram da Petrović može da bude novi Petr Čeh ovog kluba“, rekao je Obi Mikel.

Interesantno je da je, nešto ranije, to rekao i Kevin Hičkok.

„Đorđe Petrović me podseća na Petera Čeha. On je bio fantastičan golman, osvojio je mnogo toga sa Čelsijem. A, bez ikakve senke sumnje, Đorđe može da bude zaista top golman na duže staze“, ocenio je Hičkok.

Ipak, Petroviću aplauzi i pohvale posle meča nisu mnogo značile.

„Nismo srećni kako se završilo i mnogo nas boli. Ostavili smo sve od sebe na terenu, tim je uložio ogroman napor, stvorili smo mnogo šansi, pogodili stativu. Imali smo dovoljno prilika da „ubijemo“ utakmicu, ali nismo uspeli. I onda smo primili gol“, utučeno je pričao Đorđe posle meča.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

Komentari(0)

Loading