ZVANIČNO Liga šampiona kakvu ste znali više NE POSTOJI, velike promene u sistemu takmičenja

21:13 | 04-03-2024

Fudbal 0

Biće potrebno vreme da se naviknemo na ovako nešto.

epa
EPA/MARISCAL

Ono što je ranije bilo najavljeno, u ponedeljak je dobilo svoj epilog. UEFA je donela odluku da promeni sistem svih svojih takmičenja, pa će se klubovi na drugačiji način nadmetati od sezone 2024/25. 

Naime, učesnici Lige šampiona, Liga Evrope i Lige konferencije će u prvoj fazi brojati 36 ekipa, što znači da će navijači biti u prilici da gledaju čak 100 utakmica više samo u elitnom rangu.

MURINJO PROGOVORIO O NAJBOLNIJEM TRENUTKU U KARIJERI Učini mi uslugu, idi kući do Kristijana Ronalda, mrtav je

Ipak, timovi neće igrati po sistemu "svako sa svakim", jer bi to bilo previše mečeva, već svaki tim odigrati osam utakmica, četiri kod kuće i isto toliko na strani.

- Ovo daje priliku klubovima da se testiraju protiv šireg spektra protivnika i povećava izglede ljubiteljima da vide kako se vrhunski timovi češće i ranije suočavaju. To će takođe rezultovati konkurentnijim utakmicama - navodi se u saopštenju UEFA.

Što se plasmana u narednu fazu i ispadanja tiče, prvih osam ekipa na tabeli će se plasirati direktno u osminu finala, one između devetog i 24. mesta igraće plej-of, tačnije šesnaestinu finala, dok će timovi od 25. do 36. mesta biti eliminisane.

Važno je da se napomene da će Liga Evrope funkcionisati isto kao i Liga šampiona, dok će se u Ligi konferencije igrati šest utakmica u prvoj fazi.

BONUS VIDEO:

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

Komentari(0)

Loading