"ČUDO IZ KUSTOŠIJE" PRED BUNDESLIGOM Prešao iz druge lige Hrvatske u Barselonu, a sada ga želi Bajern

23:25 | 27-04-2024

Fudbal 0

Engleski mediji prozvali su ga “Čudom iz Kustošije”, a dosad je za drugu ekipu Barcelone upisao 28 nastupa i četiri pogotka.

Kamp nou FK Barselona
EPA-EFE/Quique Garcia

 

Nemački insajder Florijan Platenberg je pisao o navodnom interesu Bajerna za Barseloninog defanzivca Mikaila Fajea (19). Tvrdi da Bavarci prate Senegalca, koji nastupa za drugu ekipu Katalonaca u trećoj španskoj ligi, te su ga proteklih godina skauti gledali na turnirima. Međutim, zasad se ne očekuju konkretni koraci.

Prema podacima Transfermarkta, Fajeova fudbalska karijera započela je u senegalskom Diambarsu, otkuda je u februaru 2023. stigao u hrvatskog niželigaša Kustošiju. Svega nekoliko meseci kasnije dovela ga je Barselona. Taj je transfer vredeo 1.5 miliona evra, no govorilo se i da je prava vrednost pet miliona evra te da su u posao uključeni razni bonusi.

Engleski mediji prozvali su ga “Čudom iz Kustošije”, a dosad je za drugu ekipu Barcelone upisao 28 nastupa i četiri pogotka.

Bio je i na klupi kod Ćavija, ali još nije debitovao. Ugovor s Barselonom vredi mu do 2027. godine. Takođe, Faje je u debiju za Senegal postigao pogodak u slavlju nad Gabonom (3:0).

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

Tagovi:

Komentari(0)

Loading