PREMINUO SALAHOV SAIGRAČ Egipat tuguje posle smrti reprezentativca

22:24 | 06-07-2024

Fudbal 0

Egipatski reprezentativac Ahmed Refat preminuo je četiri meseca posle srčanog udara koji je doživio na terenu u ligaškoj utakmici u domovini.

fudbal

Refat (31) doživeo je srčani udar na utakmici egipatske Premijer lige 11. marta, a bio je u veštačkoj komi devet dana. Pre nešto više od sedam dana, reprezentativac Egipta dao je izjavu u kojoj je potvrdio da ima velike zdravstvene probleme i da nikada više neće moći da igra. 

Nažalost, jutros je iz njegovog tima potvrđena tragična informacija. Stanje mu se pogoršavalo iz dana u dan, a jutros mu je pozlilo i prebačen je u bolnicu. Ubrzo je proglašen mrtvim. 

Šef medicinskog tima koji je pratio njegov slučaj Ašraf Eisa potvrdio je medijima da je Refatovo srce stalo u ranim jutarnjim satima u subotu. 

Dok su se igrači i navijači Egipta probudili uz poražavajuću vest, njegov najpoznatiji saigrač iz reprezentacije Mohamed Salah oglasio se na društvenim mrežama i poželeo strpljenje njegovoj porodici i voljenima. 

Inače, Ahmed Refat je tokom karijere igrao je za egipatske klubove ENPI, Zamalek, Al Itihad, Al Masri, a poslednji klub u karijeri mu je Modern sport iz čijih redova je otišao na pozajmicu u Al Vahdu. 

Za reprezentaciju Egipta odigrao je sedam utakmica i postigao dva gola. Igrao je na poziciji krilnog napadača. 

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

 

Tagovi:

Komentari(0)

Loading