STRAVA I KOŠMAR TSC-A Lazetić iskoristio dva igrača viška i sa Makabijem došao na korak do Lige Evrope!

21:56 | 22-08-2024

Fudbal 0

Ubedljiv poraz TSC-a u prvom meču plej-ofa za Ligu Evrope.

FK TSC

Košmarno veče TSC-a u Mađarskoj koja je bila poprište strave srpskog tima koji je poražen u prvom meču plej-ofa za Ligu Evrope - 3:0.

Za početak - konstatacija. Dok se pod Lazetićem TSC prošle godine isprsio Olimpijakosu i Vest Hemu, pod Klafurićem to jednostavno nije - to.

Potpuno podređeno i bezidejno je delovao srpski tim u okršaju protiv bivšeg trenera kojem je ovo bio vrlo emotivan susret.

I dok u prvih 25 minuta nismo videli gotovo ništa, Makabi je počeo da pojačava ritam u drugom delu prvog poluvrmena.

Na naplatu je to došlo u 27. minutu golom Turgemana koji je iskoristio niz loših grešaka odbrane TSC-a što čak ni Veljko Ilić nije mogao da odbrani.

Obrukao se Jovanović u 36. minutu kada je sa metar loptu u padu poslao preko gola. Sigurno bi se gledao VAR kako bi se utvrdilo da li je u toj situaciji bilo ofsajda, ali je promašaj zaista bio neshvatljiv.

Postale su stvari za TSC gore u samom finišu drugog dela igre. Najpre je crveni karton dobio Matija Đorđević pošto je kao poslednji igrač odbrane zaustavio Pereca.

Gledao se VAR pošto je sudija na terenu prvo dosudio ofsajd, ali kada je utvrđeno da istog nije bilo, igrač srpskog tima je morao napolje.

Šta tek reći za potez Mihajla Banjca koji je otvorenim đonom u nadoknadi prvog dela igre startovao na Sisoka.

Ponovo VAR i austrijski sudija Gishamer nije imao dilemu. Pokazao je novi crveni karton za igrače TSC-a koji su u drugi deo igre ušli sa čak dva igrača manje!

Jasno je bilo u takvoj konstalaciji snaga da će nominalni domaćin svim silama da napadne, a to je iskoristio Perec u 63. minutu.

Posle centaršuta sa desne strane je Turgeman odlično vratio na peterac glavom kapitenu Perecu koji je pod prečku matirao Ilića za 2:0.

Šansu utakmice je promašio Saša Jovanović koji je samo dva minuta kasnije imao jedan na jedan i zicer sa golmanom Makabija koji je pokušaj zaustavio - glavom?!

Postavio je Makabi konačan rezultat u 83. minutu golom Madmona iz peterca, mada je pobeda Izraelaca mogla da bude i daleko, daleko ubedljivija...

Da notiramo i da je revanš utakmica za sedam dana na TSC areni, mada ima srpski tim ogroman zaostatak.

Makabi Tel Aviv - TSC 3:0 (1:0)

Turgeman 27, Perec 63, Madmon 83

Sudija: Sebastijan Gishamer (Austrija)

Kraj utakmice!

90. minut - Još pet minuta sudijske nadoknade. 

83. minut - Gooool za Makabi! Potpuni potom srpskog tima. Ponovo centaršut sa desne strane pravi problem. Ovoga puta je Madmon reagovao na petercu i zakucao loptu u mrežu.

79. minut - Pokušaj TSC-a ponovo iz prekida. Neuspešan. Daleko veći problem je što je nezgodan udarac dobio Milan Radin i to kramponima po licu.

74. minut - Dve izmene kod TSC-a. Na teren će Miloš Pantović i Stefan Jovanović, na klupu su se preselili Saša Jovanović i Jovan Vlalukin. 

71. minut -  Dva udarca za igrače TSC-a koji su, na momente, bili i sa samo sedam igrača u polju. Najpre zbog blaže povrede Radina, potom i Đakovca. Međutim, sve je u redu sa njima. Za sada. 

65. minut - Kakva prilika za TSC! Imao je Saša Jovanović jedan na jedan sa golmanom Makabija koji je odbranio pokušaj, pazite sad, - glavom?! 

63. minut - Goool za Makabi! Dobar centaršut sa desne strane, Turgeman je vratio glavom loptu Perecu na peterac, a ovaj je takođe glavom zakucao pod prečku Ilića.

60. minut - Zanimljiv pokušaj TSC-a. Posle slobodnog udarca lopta je stigla do Petrovića na levoj strani, međutim centaršut je bio previsok za Vlalukina.

53. minut - Očekivana slika u Sombatelju. Brojčano jači Makabi je nagrnuo svim silama ka golu rivala kako bi stekao što veću prednost pred revanš.

46. minut - Počelo je drugo poluvreme i to sa jednom izmenom u redovima TSC-a. Na terenu je Aleksa Pejić umesto Aleksandra Ćirkovića. 

 

 

Kraj prvog poluvremena - Protiv Žarka Lazetića ovog nije "onaj" TSC Žarka Lazetića koji se isprsio Olimpijakosu i Vest Hemu. Gotovo ništa nisu gosti prikazali, pride imaju i igrača manje uz gol minusa...

45+2. minut - Prosto neverovatno! TSC-u je isključen i drugi igrač! Ovoga puta Mihajlo Banjac posle oštrog starta nad Sisokom i to opet posle gledanja VAR-a... 

45. minut - Igraće se još dva minuta u nadoknadi prvog dela igre.

41. minut - Novi problem za TSC! Dobio je Matija Đorđević direktan crveni karton posle starta nad Perecom. Isprva je dosuđen ofsajd za Izraelce, ali je posle asistencije VAR-a odluka preinačena.

36. minut - Kakav promašaj Jovanovića sa manje od metra! Neverovatno kako je prebacio loptu preko gola. Jeste sudija dosudio ofsajd, ali da je bio pogodak, gledao bi se VAR pošto je bila dosta neizvesna situacija.

34. minut - Ima ekipa TSC-a bučniju podršku na utakmici, međutim to izabranike Deana Klafuriča za sada ne motiviše pošto su u potpuno podređenom položaju. 

27. minut - Goool za Makabi! Kao da smo "najavili" gol Izraelaca. Jako loša intervencija odbrane TSC-a koja je napravila niz propusta. Ispravio je Ilić odbranom, ali se lopta odbila do Turgemana koji je pogodio praznu mrežu.

Žarko Lazetić Tanjug/Ap/Darko Vojinović
 

24. minut - Povija se odbrana TSC-a pred naletima gostiju, bez ozbiljnijih prilika za sada, ali je Makabi pojačao malo ritam u napadu. 

18. minut - Propao je prvi ozbiljniji napad gostiju, nije uspeo Vlalukin na vreme da se izvuče iz ofsajda što je linijski sudija lako primetio.

14. minut - Dosta skromna igra TSC-a za sada. Odaljili su nominalni domaćini u Mađarskoj goste od gola Mispatija. 

7. minut - Evo i prvog udarca okvir gola. I to ka Veljku Iliću. Dobro je Dor Perec napravio sebi prostor, međutim šutirao je pravo u talentovanog golmana TSC-a.

4. minut - Konfuzija u redovima odbrane srpskog tima. Spetljala se odbrana gostiju, pa je nekako Ilić sprečio da ona ode u korner.

1. minut - Počela je utakmica prvim napadom TSC-a.

19.50 - Što se tiče klupe Makabija tu će sedeti: Melika, Koen, Revivo, Nahmias, Zahavi, D. Biton, Van Overem, Madmon, Ado, Baltaksa, Šahar, N. Biton.

19.35 - Na klupi TSC-a su: Simić, Jorgić, Krstić, Pejić, Lazetić, Milosavljević, Stanić, Jovanović, Pantović, Vulić, Šoš, Prestiž.

 

 

19.25 - Makabi će takođe igrati u postavi 4-3-3: Mispati - Jehezel, Asante, Šlomo, Davidzada - Perec, Sisoko, Kanihovski - Davida, Turgeman, Lajus.

19.10 - Poznati su i sastavi. Naravno krenućemo od TSC-a koji će igrati u formaciji 4-3-3: Ilić - Vlalukin, Đorđević, Stevanović, Petrović - Radin, Capan, Đakovac - Jovanović, Banjac, Ćirković.

19.00 - Nikada ova dva kluba nisu imala međusobni okršaj, pa će otuda biti dodatno zanimljivo ispratiti utakmicu. 

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

 

Tagovi:

Komentari(0)

Loading