KAKO JE ZVEZDA NAPRAVILA NAJVEĆI POSAO U ISTORIJI? Čovek koji ubedio Silasa da dođe na "Marakanu" za sport.alo otkriva šta se dešavalo iza kulisa mega transfera

13:58 | 03-09-2024

Fudbal 0

Danima se govorilo o potencijalnom transferu da bi u psoeldnji čas sve došlo na svoje mesto. Za to su najzaslužniji Zvezdin Marko Marin i menadžer Aleksandar Čanović koji su direktno „pogurali stvar“.

Silas

Bilo je povuci-potegni i na kraju, kada se činilo da su sve lađe potonule, Crvena zvezda je u rekordnom transferu uspela da angažuje Silasa (25), ofanzivnog fudbalera koji se proslavio u Štutgartu za koji je igrao od 2019. godine. U Beograd dolazi na pozajmicu sa otkupnom cenom većom od 10.000.000 evra.

Danima se govorilo o potencijalnom transferu da bi u poslednji čas sve došlo na svoje mesto. Za to su najzaslužniji Zvezdin Marko Marin i menadžer Aleksandar Čanović koji su direktno „pogurali stvar“.

- Propali su pregovori, ali kao i uvek u sličnim situacijama pojavio se tračak nade - kaže Čanović i dodaje:

- Presudila je upornost, želja i iskren stav Crvene zvezde i odjednom je došlo do preokreta.

- Obavili smo još jedan zaista iskren razgovor sa Silasom i njegovim roditeljima. Ponovo im je sve dotančina predočeno sa akcentom na Zvezdin projekat i ulogu koja ga očekuje i tada je usledio preokret. Najpre je izostao sa treninga kako ne bi došlo do komplikacija, a onda je jasno poručio da želi da igra za Crvenu zvezdu - pojasnio je Čanović, uz opasku:

- Na sve je uticao i sjajan odnos koji imam sa rukovodstvom Štutgarta čiji je član moj klijent Jovan Milošević koji je trenutno na pozajmici u švajcarskom Sent Galenu - kaže bivši golman Voždovca, Vojvodine, Rada, Ermisa Bregalnice, Dinama iz Minska i osvajač Kupa Bugarske u dresu ekipe Černo More iz Varne.

Silas Tanjug/Ap
 

Silas je odavno na meti Marka Marina koji posle života u nemačkoj i karijere u Bundesligi odlično poznaje mogućnosti svakog fudbalera sa tog područja. Čim je izneo predlog sve važne strukture u Crvenoj zvezdi podržale su nejgovu zamisao i sada je ostala samo formalost - parafiranje ugovora.

Zanimljivo, iako je tokom leta ostao bez prve violine Girasija, koji je pojačao Dortmund, Silas nije izbio u prvi plan već je pao u nemilost trenera „švaba“ Sebastijana Henesa. U prvi plan stavio je Demirovića, skupo pojačanje iz Augzburga, u prvoj postavi ostao je logično reprezentativac Undav, ali i novajlija iz Verdera Voltemade tako da je sve samo ubrzalo rastanak Silasa i učesnika Lige šampiona koji se sa crveno-belima sastaje u Beogradu 27. novembra.

Igračeva želja prethodnih dana je bio Anderleht jer mu tamo žive devojka i deca blizanci, poznaje neke afričke igrače u timu, a 2017. je bio i na probi u velikanu iz Brisela. Poznata sredina. Hteo je i Anderleht njega, delovalo da ima Silasa na tacni, ali Zvezda nije odustajala.

Silas Tanjug/Ap
 

Danas je Silas preskočio trening Štutgarta i bilo je jasno da se nešto kuva. U tim satima je pregovarao sa Zvezdom, Anderlehtom i na kraju Štutgartom o uslovima za izlazak iz kluba. Usledila je komunikacija na relaciji sa porodicom, ušlo se u turbo ritam pregovora i na kraju je igrač prelomio:

- Želim da igram u Crvenoj zvezdi - poručio je agentu i Zvezdi.

Na kraju je presudila volja igrača...

Silas igra na poziciji desnog krila, brz je, dugog koraka i predstavljaće poboljšanu verziju onoga što je Osman Bukari bio u prethodne dve sezone.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

Komentari(0)

Loading