SVET ZABRINUT ZA DŽORDANA Legenda se pojavila i ostavila sve u šoku - ovo je istina

07:45 | 21-09-2024

Košarka 0

Majkl Džordan je baš zabrinuo svoje navijače

Džordan

Ppojavljivanje Majkla Džordana u Monaku izazvalo je zabrinutost među fanovima i lekarima jer su njegove oči izgledale "abnormalno žuto".

Kako stvari stoje, spekulacije o očima 61-godišnjeg sportskog legendi prvi put su se pojavile 2003. godine, ali su se pojačale nakon što je problem postao posebno vidljiv u njegovoj biografskoj seriji na Netfliksu „The Last Dance“ iz 2020. godine.

 

 

Na njegovom nedavnom pojavljivanju na fudbalskoj utakmici u Monaku protiv Barselone, fanovi su primetili još izraženiju žutu nijansu njegovih očiju.

Džordan ovo nije javno komentarisao, a mnogi navijači ovo povezuju sa žuticom i sa oštećenjem jetre usled zloupotrebe alkohola ili povišenim melaninskim pigmentom na površini oka.

Prema rečima doktora, nema razloga za brigu. Bavin Ša, optometrista iz Londona, rekao je da bi promena boje mogla biti bezopasna pojava koja je češća kod tamnoputih osoba kako starimo.

- Ne mogu da kažem sigurno osim ako ga ne pregledam, ali najčešći razlog je prirodna pigmentacija na konjuktivi, prednjoj površini oka, koja može dati žuti izgled - rekao je Ša i dodao:

- Džordan može imati "melanosis" povezan sa pigmentacijom (CAM), takođe poznatu kao "ethnic melanosis", koja obično utiče na ivicu rožnjače - istakao je on.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

Tagovi:

Komentari(0)

Loading