KAKAV ŠOK ZA PARTIZAN Jedan od najboljih igrača crno-belih se vraća u NBA kao deo najbizarnijeg trejda

12:44 | 29-09-2024

Košarka 0

Neverovatna situacija

Partizan

Američki košarkaš Dvejn Vašington je ovog leta postao novi član Partizana. Ipak, posle samo jedne odigrane utakmice u crno-belom dresu bi mogao da napusti klub. 

Naime, Vašington bi mogao da odigra ključnu ulogu u okviru potencijalnog trejda između tri kluba iz NBA lige.

Njujork Niksi pokušavaju da dobiju Karl Entoni Taunsa iz Minesote, dok bi Timbervulvsi u zamenu dobili Džulijus Rendla, Dantea DiVinćenza i pravo na pika iz prve runde.

Međutim, kako bi se sve realozovalo, u priču su uključeni i Šarlot Hornetsi, koji imaju interes da dobiju Dekvana Džefrijsa.

Kako bi se ispoštovala sva pravila seleri kepa, Vašington, koji trenutno igra za Partizan, mogao bi biti deo "sign-and-trade" dogovora.

U tom slučaju, Niksi bi platili obeštećenje Partizanu, potpisali Vašingtona, a zatim ga trejdovali u Šarlot, koji bi ga momentalno otpustio.

Na kraju, Vašington bi se vratio u Partizan putem ovog fiktivnog trejda, dok bi crno-beli ostvarili finansijsku korist od ovog nesvakidašnjeg trejda. Tako bi crno-beli neočekivano profitirali, a takođe bi sva tri NBA kluba imala korist od ovog posla.

Prema pravilima FIBA, maksimalni iznos obeštećenja za otkup ugovora igrača između NBA timova i evropskih klubova je ograničen na 775.000 dolara.

Taj iznos predstavlja maksimalnu sumu koju NBA tim može legalno isplatiti evropskom klubu kao deo otkupnine ugovora za igrača.

Ako iznos obeštećenja premaši ovu granicu, razliku bi najčešće morao da plati sam igrač ili da dođe do dogovora između svih strana uključenih u transakciju.

Tako bi Partizan, u slučaju da Vašington bude deo "sign-and-trade" ugovora, mogao da dobije maksimalno 775.000 dolara.

Vašingtonu je naravno plan da ostane u Partizanu, što je i pokazao nakon utakmice protiv Borca.

- Naučiću navijačke pesme Paritizana za dve nedelje - rekao je Amerikanac posle pobede.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

 

 

Komentari(0)

Loading