NOVA „IGRAČKA“ Najveći svih vremena kupio avion, tražio specijalnu boju, a to košta...

06:00 | 10-10-2024

Košarka 0

Leteći Majkl iskeširao 70,5 miliona dolara za letelicu čije je godišnje održavanje skoro dva miliona

Avion Gulfstream 650ER

Još jedna letelica u vlasništvu Letećeg Majkla.

Majkl Džordan AP/Butch Dill
 

Najveći košarkaš svih vremena i za mnoge najveći sportista potrošio je bogatstvo na novu „igračku“, zvanu avion Gulfstream 650ER. Tačnije, Majkl Džordan je iskeširao 70 miliona dolara za drugi privatni mlaznjak, prvi koji poseduje je Gulfstream 550.

Reklo bi se basnoslovna cena ako bi se gledala zarada šestostrukog šampiona NBA lige od košarke, koja iznosi približno 90 miliona dolara, ali ako se uzme u obzir njegovo bogatstvo od sponzora, trenutno procenjeno na 3,2 milijarde, jasno je da je cena aviona prava sitnica za čoveka čiji je sin ljubio ženu svog bivšeg saigrača.

Majkl Džordan AP/Butch Dill
 

Dao dva miliona za automobil

Da Džordan uživa u luksuzu pokazao je i pre nekoliko dana kad je postao vlasnik italijanskog sportskog automobila „Pininfarina Battista“. Električni automobil je napravljen po specijalnooj narudžbi i vredi više od dva miliona evra.

Pritom, 61-godišnji legendarni košarkaš, koji je nedavno šokirao svet, tražio je specijalnu boju, a to ga je dodatno koštalo 500.000 dolara. Avion je ofarbao u crno-srebrnu, a na rep je dodao svoj logo. Takođe, za održavanje ovog mlaznjaka je potrebno 1,8 miliona dolara godišnje za 200 sati leta.

Ima se može se, kad si Leteći Majkl...

Tagovi:

Komentari(0)

Loading