MOLIM SE ZA SVE LJUDE, SITUACIJA JE TEŠKA I LUDA Nekadašnji igrač Partizana se oglasio iz Izraela

19:00 | 09-10-2023

Košarka 0

Brajan Angola trenutno nastupa za Hapoel iz Tel Aviva

Brajan Angola
EPA-EFE/AGENCIA KRONOS

U Izraelu je od subote na snazi ratno stanje kada je palestinska grupa Hamas iz Gaze izvela raketni napad i upala u zemlju, pa su tako odložena su do daljeg sva sportska dešavanja na teritoriji ove zemlje. 

Klubovi su dali mogućnost strancima da napuste državu, a još uvek nije u potpunosti jasno šta će se dešavati sa sportskim dešavanjima koja se odlažu, ili se menja domaćinstvo što je slučaj sa Makabijem i Valensijom u Evroligi. 

Posle svega što se dogodilo, nisu svi stranci napustili zemlju, a jedan od njih je i Brajan Angola, sada košarkaš Hapoela iz Tel Aviva. 

Košarkaš koji je nosio dres Partizana tokom 2020. godine se oglasio preko društvenih mreža i poslao svoju poruku mira. 

SUKOBI UDARILI SPORTU RAMPU Otkazan meč Evrokupa u Izraelu

- Hvala svima na svim porukama koje sam dobio tokom celog dana. Hvala Bogu, mi smo dobro, ali situacija je zaista teška i luda. Čuvajte se tamo napolju. Molim se za ljude Izraela. 

Da podsetimo, sukob je započet kada je Hamas ispalio 3.000 raketa, prema navodima te organizacije, dok je izraelska vojska je saopštila da je bilo 2.500 projektila, koji su imali za cilj da borcima Hamasa otvore mogućnost da probiju utvrđenu ogradu oko Gaze i izvedu akcije unutar Izraela. 

Nakon toga su palestinski borci na motorizovanim paraglajderima preleteli granicu i obezbedili teren za glavni kopneni juriš. 

Izraelska vojska je uzvratila udarac, pokrenuvši opsežan napad na centre Hamasa u Gazi, preneo je danas BBC. 

Hamas je, u međuvremenu, iz Pojasa Gaze nastavio velike raketne napade na Izrael. 

BONUS VIDEO: 

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

Komentari(0)

Loading