OGLASILA SE EVROLIGA Minut ćutanja za sve žrtve terorizma u Izraelu

14:30 | 10-10-2023

Košarka 0

Evroliga će odati počast žrtvama terorističkog napada Hamasa, saopšteno je na zvaničnim nalozima takmičenja

Evroliga
EPA-EFE/TOMS KALNINS

Izraelski Makabi je sada u problemu oko organizacije narednih mečeva, preseliće se na Kipar i to je privremeno rešenje, a mečevi drugog kola igraju se 12. i 13. oktobra. Na svim duelima, održaće se minut ćutanja. 

Košarkaški klub Makabi je prinuđen da se evakuiše iz Izraela zbog rata koji je počeo u toj zemlji. Za privremeni smeštaj izabrali su Kipar, a ne Beograd, i sva je prilika i da će evroligaške utakmice koje je trebalo da igra u Tel Avivu kao domaćin igrati na Kipru.  

Evroliga je odložila utakmicu između Makabija i Olimpije iz Milana, a kako u Izraelu nema sportskih dešavanja, plavo-žuti nisu odigrali ni utakmicu domaćeg prvenstva protiv Ironi Kirjata. 

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

MOLIM SE ZA SVE LJUDE, SITUACIJA JE TEŠKA I LUDA Nekadašnji igrač Partizana se oglasio iz Izraela

Inostrani igrači će prvi otići na Kipar, kako je potvrdio klub, a narednih dana pridružiće im se i preostali članovi ekipe. Osim stacioniranja tima na Kipru, čekaju se dodatni planovi za nastavak sezone 2023/24.

Osim Makabijeve utakmice, odložen je i meč između Evrokupa između Hapoela iz Tel Aviva i Vulvsa. 

Utakmica trećeg kola regularne sezone Evrokupa između Hapoel Tel Aviva i Venecije, zakazana za 17. oktobar, igraće se u Veneciji umesto u Tel Avivu, dok će se utakmica 12. kola igrati u Izraelu.


Utakmica trećeg kola regularne sezone Evrolige uzmeđu Makabija i Valensije, zakazana za 18. oktobar, igraće se u Valensiji umesto u Tel Avivu, dok će se utakmica 32. kola igrati na parketu "ponosa Izraela". 

BONUS VIDEO: 

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

Tagovi:

Komentari(0)

Loading