NIKOLA DVOCIFREN U PORAZU MAJAMIJA Odlična partija Jovića pred početak NBA sezone

08:27 | 21-10-2023

Košarka 0

Dobre partije srpskih košarkaša pred sam start nove takmičarske godine u najjačoj ligi sveta

Nikola Jović
EPA

Košarkaši Majami Hita poraženi su noćas u predsezonskom NBA meču od ekipe Hjuston Roketsa na gostujućem terenu uz veoma zapaženu partiju našeg sjajnog mladog reprezentativca Nikole Jovića, koji je na terenu proveo 26 minuta i kojem trener Erik Spolstra očigledno sve više veruje kako se sezona bliži početku - 110:104. 

Odlučio se Jović da večeras ukupno osam puta šutira ka košu, a bio je polovičan iz igre, pri čemu je za tri šutirao 0/3, dok je za dva imao 4/5. Uz to je sakupio tri skoka i jednu asistenciju, a interesantno je da je dok je on bio na terenu Majami zapravo imao plus od 10 poena! 

Mada se njegova ekipa držala u igri na kraju zadnje četvrtine, na kraju je ipak poklekla, pošto je Hjuston uspeo da pronađe više snage i da ode na +10, posle čega Hit nije uspeo da napravi povratak.

IMA LI RAZLOGA ZA BRIGU? Sezona počinje, a Jokić ima ozbiljne probleme

Roketse je do pobede predvodio Džejlen Grin sa 20 poena, koliko je imao i Fred Van Vlit, dok je Ejmen Tompson stigao do 19, a tuski košarkaš Alperen Šengun je partiju zaokružio dabl-dablom od 16 poena i 12 uhvaćenih lopti. U Majamiju bolji od ostalih bio je Ar Džej Hempton sa 17 postignutih poena, dok je četiri manje imao Tajler Hiro. 

Na terenu je bio i naš Bogdan Bogdanović. Kapiten reprezentacije danas nije bio dvocifren za Atlanta Hokse, koji su takođe poraženi od Filadelfija Seventisiksersa na gostujućem terenu - 120:106.

Naš Bogdan završio je meč sa devet poena, četiri skoka i tri asistencije. Na terenu je proveo 20 minuta, šutirao je 3/4 za tri i 0/1 za dva. 

Filadelfiju je do pobede vodio De Antoni Melton sa 29 poena, dok je Džoel Embid stao na 21 poenu. U Atlanti se istakao Trej Jang dabl-dablom od 19 poena i 10 asistencija. 

BONUS VIDEO: 

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

Tagovi:

Komentari(0)

Loading