PREOKRET Sferopulos pred Partizan govorio o Bjelici - nije još gotovo

13:49 | 25-10-2023

Košarka 0

Trener košarkaša Crvene zvezde Janis Sferopulos izjavio je danas da crveno-beli poštuju ekipu Partizana, ali je dodao da će njegov tim dati maksimum na meču petog kola Evrolige

FMP - Zvezda
ABA liga/Ivica Veselinov

Košarkaši Partizana i Crvene zvezde igraće sutra od 18.30 časova u "Štark areni", a domaćin će biti ekipa crno-belih.

Sferopulos je pre nekoliko dana na mestu trenera Crvene zvezde zamenio Duška Ivanovića, koji je dobio otkaz.

"Moram da kažem da je ovo veoma bitna utakmica za oba tima. Mislim da naši igrači znaju koliko je ova utakmica važna za naš klub i našu organizaciju. Zato sam siguran da ćemo se boriti koliko god možemo na terenu. Daćemo svoj maksimum. Takođe, znamo važnost zbog plasmana. Još smo na početku sezone, sada smo na 1:3. Borićemo se do kraja za najbolje interese kluba. Poštujemo Partizan, ali mi smo Crvena zvezda i borićemo se još jače", izjavio je Sferopulos na konferenciji za medije.

On je potvrdio da će derbi meč sa Partizanom da propuste kapiten "crveno-belih" Branko Lazić i bek Nemanja Nedović.

"Obojica neće da igraju i za sada ne znamo tačno kada će da se vrate. Pratiće se situacija dan za danom i doktori će da kažu kada budu spremni", dodao je trener Crvene zvezde.

Domaćin sutrašnjeg meča biće Partizan, a na njemu neće biti pristalica "crveno-belih".

"Znam da su navijači oba kluba veoma fanatični i da žive za ovu utakmicu. Imam iskustvo igranja ovakve vrste utakmica u drugim zemljama. Naravno, želim to da doživim i ovde u Srbiji. Rekao sam košarkašima, ovo su utakmice koje svi žele da igraju, jer su veoma interesantne", naveo je Sferopulos.

Grčki stručnjak je poslednji put kao trener u Evroligi vodio Makabi u februaru 2022. godine.

"Košarka je ista. Moderna košarka zahteva intenzitet, brzinu, brze odluke, agresivnost, čvrstinu. To se nije promenilo. Što se mene tiče, bilo je dobro što sam bio van ovog perioda jer sam se obnovio i imam neke ideje koje ću polako implementirati u tim. Stigao sam pre par dana, radimo na prioritetima prvo i onda ćemo polako ubaciti moju filozofiju", istakao je Sferopulos.

On je odgovorio i na pitanje da li u budućnosti računa na Nemanju Bjelicu.

"Pričaću sa njim, ali prioritet je da se fokusiram na derbi. Posle toga ću da pričam sa njim", zaključio je Sferopulus.

 

@bizportal.rs Novak je na ruku stavio Hublot Big Bang Unico Yellow Magic, novi keramički mode u žuto-crnoj boji. A koliko košta? #NovakĐoković #HublotSat #Tenis #Šampion #LuksuzniSatovi #bizportal #luskuz #novac #nole #djokernole #novakdjokovic #bogati #fyp #fypシ #fypシ ♬ original sound - BizPortal.rs

 

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

Komentari(0)

Loading