BOMBA NA MALOM KALEMEGDANU? Bivši Jokićev saigrač na meti Zvezde, bio najbolji defanzivac lige

17:41 | 31-10-2023

Košarka 0

Profil Harisona ide u prilog timu sa Malog Kalemegdana

Šekil Harison
Printscreen

Košarakašima Crvene zvezde sezona nije počela baš onako kako su očekivali.

OBRADOVIĆA RAZBESNELO JEDNO PITANJE "Ja nisam mamica ili tatica da im za sve kažem bravo!"

Oni su na startu vezali tri pobede, ali su posle doživeli četiri vezana poraza u Evroligi, a čak dva od Partizana u svega nekoliko dana.

Klupu crveno-belih napustio je Duško Ivanović, a na njegovo mesto došao je Janis Sferopulos. a činjenica je da su Zvezdi potrebna još dva pojačanja, pre svega na poziciji dva i pet.

Mediji prenose da bi Kem Birč bio jedna od opcija pod obručima, dok bi idealna bekovska pozicija bio Šakil Harison.

On je trenutno bez ugovora u NBA ligi, a celog leta se pominje da bi najbolje bilo da se iz SAD preseli u Evropu.

Ima 30 godina, đak je Univerziteta Tulsa Golden Hurikejn i jedini je igrač u istoriji ovog koledža koji je u karijeri imao 1.300 poena, 400 asistencija i 200 ukradenih lopti.

Godine 2022. i 2023. bio je najbolji defanzivac u razvojnoj ligi, a izveštaj skauta ide u prilog profilu igrača kakav crveno-belima treba.

- Neuobičajeno je brz i eksplozivan, i stvarno ubrzava tempo ofanzivno. Pored toga, on je jak defanzivac i odličan kod ukradenih lopti, što mu pomaže da izvuče svoj tim u tranziciji. Takođe dodaje loptu aktivno i pametno, a može da pruži mnogo energije i timsku iskru sa klupe. Levoruk, voli da šutira za tri poena i pogađa. Muči se sa slobodnim bacanjima. Visokoenergetska odbrana u je glavna karakteristika.

Harison je 2018. dva puta potpisivao desetodnevni ugovor sa Finiks Sansima, a od 2018. do 2020. je nosio dres Čikaga.

Igrao je u Juti, pa u Denveru gde je 2021. bio saigrač Nikoli Jokiću.Nakon što je igrao za Delaver Blu Koats, potpisao je za Bruklin, ali se preselio u redove Saut Bej Lejkersa. Ove godine je bio član Portlanda, kao i Los Anđeles Lejkersa za koje je igrao osam utakmica u plej-ofu.

@bizportal.rs Novak je na ruku stavio Hublot Big Bang Unico Yellow Magic, novi keramički mode u žuto-crnoj boji. A koliko košta? #NovakĐoković #HublotSat #Tenis #Šampion #LuksuzniSatovi #bizportal #luskuz #novac #nole #djokernole #novakdjokovic #bogati #fyp #fypシ #fypシ ♬ original sound - BizPortal.rs

Za više sportskih informcija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

Komentari(0)

Loading