UTAKMICA ĆE SE IGRATI, ALI... Nebojša Čović se oglasio iz Zadra, ispričao detalje stravičnog napada na Srbe

09:42 | 12-11-2023

Košarka 3

Potpuni haos vlada uoči meča između Crvene zvezde i Zadra

Čović
Marko Metlaš

Predsednik KK Crvena zvezda Nebojša Čović javio se iz Zadra nakon što je u tom hrvatskom gradu napadnut član UO crveno-belih, kao i dvojica srpskih novinara.

Čović je u uključenju za jutarnji program TV Prva opisao šta se dogodilo u subotu uveče i kako je došlo do dva vezana incidenta o kojima bruji region.

- Ekipa je iz Barselone, sa nekih 25 naših simpatizera, doputovala u Zadar. Na samom aerodromu su fotografisani, "tipovani" i praćeni. Novinari su bili u jednom hotelu, član UO i prijatelj u drugom hotelu. Prvo su sačekani novinari, koji ničim nisu provocirali, napadnuti su od maskiranih napadača. Potom su napadnuti član UO i prijatelj. I njih su napali maskirani napadači, šutirali su ih nogama - opisao je Čović, pa nastavio:

- Nisu preduzete mere koje bi morale, jer su se navijači Zadra "Tornado" oglasili 8. 11. i najavili da će 'njihova strast i energija odbraniti svoj teren'. Zadar i Zvezda su imali niz utakmica i u Beogradu i ovde i nikada nismo imali probleme. Upozorili smo i ABA ligu, vrlo inertno su reagovali na tu objavu 8. novembra. VIdim da su tek noćas oko 1 sat dali saopštenje na engleskom jeziku. Degutantno je, ali nje naše da širimo paniku i mržnju, nego da probamo da odigramo utakmicu.

Nejpir i Teo Marko Metlaš
 

 

- U našoj delegaciji ima puno dece, od 13 do 15 godina, ali ne znam šta su u Zadru očekivali da će biti navijača. Hrvatska policija se nakon incidenta korektno ponela. Samo da napomenem, znate šta bi se desilo da se ovo desilo negde u SRbij, Hrvatska i sgurno tražila sankcije Srbiji. U Zadru igra i bivši igrač Zvezde Arijan Lakić, Srbin - naglasio je Čović.

Na objavi Zadra pozvani su navijači da ispune dvoranu "Krešimir Ćosić" do poslednjeg meča i pozvali da, ako se Zvezda ne pojavi, dobiju utakmicu sa 30:0.

- Zvezda nikad nije bežala sa terena, izaći će na teren i igrati utakmicu. Ali ta utakmica mora da bude u sportskim okvirima, bez vređanja i ništa nesportski. A to ko će izgubiti za zelenim stolom, ako se i desi, to će ići u prilog nekom drugom.

- Zvezda će igrati utakmicu, ali će voditi računa o bezbednosti i hoće li biti vređanja. Sva odgovornost je na ABA ligi, na direktoru Cvetkoviću i Miliji Vojinoviću. Svi oni su dobro plaćeni i treba da rade svoj posao. "Tornado" je osetio prozvanim posle meča sa Megom u Beogradu prošle nedelje, tu su se osetili oštećeni zbog suđenja. To nema nikakve veze sa nama, čak je i trener Zadra dao korektnu izjavu. Ako punite dvoranu da biste izvršili linč i harangu, onda oni neka igraju svoje igre i igrice.

Da li su svi povređeni Srbi u stabilnom stanju?

- Novinarima su sanirane povrede, sa kopčama, a član UO i njegov prijatelj su snimani, ali im nisu polomljena rebra jer su šutirani na zemlji. Svi oni su smešteni u hotelu u kom je Crvena zvezda i biće ispraćeni na meč bezbedno. Moram da podvučem da je hrvatska policija bila korektna, ali mora da se zna da ovo nije izolovan incident. Napadači su se identifikovali u saopštenju 8. novembra kada su sve ovo najavili - zaključio je Nebojša Čović u uključenju iz Zadra.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

Komentari(3)

Loading
Nebojsa

12.11.2023 09:56

Ukinite vise ligu koja nema smisla. Svi apeluju, ljudi prebijeni. Ako ne znate kako se sprovodi red u takvim slucajevima eto primera Grcke policije i tamo su nerede izazvali Hrvati.

Mile

12.11.2023 10:55

Znam da će zvezda izaći i mislim da će razočarati hrvate jer neće biti 30nula za njih može da bude jedino 30razlike za zvezdu

Cedo

12.11.2023 15:15

Dok po Beogradu uzvikuju klaćemo srbčiće po hrvackoj love I prebijaju !Kad hrvati dođu u jadni I bedni beograd ovi I'm ližu dupe I ugošcavaju toliko da oni od sreće I radosti skaču u ladnu savu