MRŽNJA U SRBIJI JE NIKADA VEĆA, NE VIDIM DA IDE NA BOLJE Nedović progovorio o velikom rivalstvu

15:40 | 26-11-2023

Košarka 0

Košarkaš Crvene zvezde uporedio je rivalitet koji gaje grčki i srpski klubovi

Nedović
Alo/Marko Metlaš

Nemanja Nedović je u intervjuu za "Eurohoops" govorio o rivalitetu sa Partizanom, ali i dešavanjima u evropskoj košarci.

ZVEZDA PRIŽELJKUJE ČUDO Nedović: Ne plašimo se Barselone

On je uporedio rivalitet koji gaje Panatinaikos i Olimpijakos sa onim koji gaje Crvena zvezda i Partizan.

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

- Bio sam u Grčkoj pre dve godine i igrao protiv Olimpijakosa. Uvek je tenzično i sjajna atmosfera u dvoranama 'OAKA' i 'Mira i prijateljstva'. A onda sam otišao u Crvenu zvezdu i mogu da kažem da mržnja između Zvezde i Partizana nikada nije bila veća nego sada. Prilično sam bio iznenađen time - rekao je Nedović.

Istakao je da je mržnja navijača dva tima na najvišoj mogućoj tački.

- Verujem da to ima veze sa time da oba tima imaju velike ambicije, uložili su puno novca i stvarno žele da trijumfuju. Atmosfera koja je kreirana među navijačima često izmakne kontroli i mislim da to nije dobro za sport. Takođe utiče i na nas, igrače, što nije dobro, ali to je nešto što morate da iskontrolišete. Nadam se da će biti bolje, ne vidim da ide na bolje, jer je mržnja dva tima i dve grupe navijača na najvišoj mogućoj tački do sada. Mislim da svi moraju da se sete, na kraju dana, da je ovo samo sport i da ima bitnijih stvari u životu - poručio je Nedović.

Priznao je srpski košarkaš da je srećan u Crvenoj zvezdi.

- Olimpijakos i Zvezda gaje bratstvo, ali Panatinaikos ima posebno mesto u mom srcu. Verovatno jer je bilo teško vreme kada sam bio tu. Igrao sam dobro od starta i kada pokažete ljudima takvu igru, oni počnu da vas vole i ta ljubav je bila neverovatna. Zaista cenim to i dan danas - rekao je Nedović.

 

 

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

 

Komentari(0)

Loading