JOKIĆ JE JEDAN OD NAJBOLJIH U ISTORIJI Sale Đorđević progovorio o brojnim temama, pa se dotakao Partizana i fajnal-fora

19:05 | 06-12-2023

Košarka 0

Đorđević otvorio dušu

Aleksandar Đorđević
Alo/ Marko Metlaš

Proslavljeni srpski košarkaš Aleksandar Đorđević trenutno se nalazi na mestu selektora kineske reprezentacije, a u sredu je objavljen podkast u kojem je gostovao Adonisu Strogilakisu i Ćezareu Milantiju u podkastu Jurohupsa.

Jedna od tema o kojima je Aleksandar Đorđević govorio bila je i uzbudljiv nastup Partizana u plej-ofu prethodne evroligaške sezone. Crno-beli su vodili 2-0 u pobedama posle dva meča u Madridu protiv Reala, ali je tuča u finišu druge utakmice u potpunosti promenila izgled serije.

- Partizan je ogroman evropski klub sa najboljim, legendarnim trenerom i fajnal for i treba da im bude cilj. Ja ću navijati da ga ostvare. Bio sam veoma tužan jer prošle sezone nisu uspeli, ali napravili su grešku. Svako ima individualnu odgovornost – igrači, treneri i navijači. Morate da igrate. Nema mesta tuči. Ne smete da izgubite glavu u trenutku moguće slave. Ni zbog sebe, ni zbog kluba koji vas mnogo plaća. Šta mislite, da inače u utakmicama nema provokacija, laktova, grubih faulova? Galis je trebalo stalno da reaguje kada smo ga udarali? O čemu pričamo? Tuča u takvom trenutku? To je odgovornost igrača koji je na terenu. Osim toga, tu je i situacija pred četvrtu utakmicu u Beogradu. Ja sam rekao da taj meč nije trebalo da se odigra iz poštovanja. Cela zemlja je patila. Niko nije bio svoj. Svi su plakali. Utakmica se nije igrala u pravim uslovima. A morate da igrate hladne glave. To igrači nisu imali. Ja tu utakmicu nisam ni gledao, nisam mogao. Iskustvo Reala je odlučilo i oni su na kraju pobedili i zaslužili da odu na F4. To je košarka - rekao je Đorđević za Jurohups.

KK Partizan KK Monako Alo/Marko Metlaš
 

 

Neizbežna tema bio je nastup srpske reprezentacje na Svetskom prvenstvu u Manili prethodnog septembra.

- Srbija je igrala sjajnu košarku, imali su velikog vođu u Bogdanoviću. Kada imate tog momka na parketu, sve je lakše. Način na koji on trenira, igra i razume košarku je sjajan. Videlo se da momci imaju sjajnu hemiju. Milutinov je iskoračio. Srbija je bila spremna za zlato, želela ga je - kaže aktuelni selektor Kine.

Osvrnuo se i na Nikolu Jokića.

- Dobar momak i jedan od najboljih igrača u istoriji košarke. Prosto neverovatan. Stalno naglašavamo zajedništvo i nesebičnost, a on je toliko nesebičan. To je prosto neobjašnjivo i bilo je divno biti njegov trener - zaključio je nekadašnji selektor Srbije.

 

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

 

Komentari(0)

Loading