KO JE NOVO POJAČANJE ZVEZDE? Džordanov kum oko koga su se crveno-beli i Partizan otimali, a ovako je pričao o najboljem ikada

15:30 | 12-01-2024

Košarka 0

Hrabar ili lud potez kluba sa Malog Kalemegdana?

Kori Higins
EPA-EFE/David Aguilar

Kako stvari stoje, Crvena zvezda je konačno rešila pitanje na poziciji beka i dovela Korija Higinsa.

Crvena zvezda je ekspresno reagovala posle povrede Nemanje Nedovića, i praktično dogovorila saradnju sa nekadašnjim košarkašem Barselone.

Rukovodstvo Crvene zvezde moralo je da reaguje posle serije povreda nosilaca igre. Kada je Nemanji Nedoviću dijagnostifikovana povreda trbušnog zida, čelnici crveno-belih su se okrenuli staroj želji. Bivši član Barselone Kori Higins je pominjan kao pojačanje kluba i na letošnjoj sednici Skupštini. Međutim, tada je postojala bojazana usled njegovog zdravstvenog kartona, odnosno hroničnih problema sa kičmom.

Radi se o prekaljenom beku koji je prethodne četiri sezone proveo u Barseloni, a pre toga je nastupao i dugo za CSKA iz Moskve, s kojim je osvojio i dve titule Evrolige. 

Sa Barselonom je došao i do dve titule u Španiji, kao i jednog Kupa, čiji je bio i MVP 2021. godine.

Higins je bio operisan u maju prošle godine u Barseloni i nije uspeo da se vrati na teren, pa je poslednji meč u Evroligi za Barsu odigrao 14. aprila protiv Valensije.

Higins EPA-EFE/Enric Fontcuberta
 

 

O njegovom dolasku u Zvezdu svojevremeno je govorio i sportski direktor crveno-belih, Milan Dozet, uz objašnjenje da je za bilo kakav konkretniji razgovor ili dogovor potrebno da Higins reši zdravstveni problem.

- Sa Higinsovim agentom sam veoma dugo u kontaktu i poslednje informacije nisu obećavajuće. Još ima da reši ugovor sa Barselonom, što je pri kraju, ali fizički nije zdrav i informacija od njegovog agenta je da će verovatno ostati van tržišta još koji mesec pa će potom videti opcije - otkrio je jednom prilikom Dozet.

Prošlog leta su španski mediji pisali i da je Amerikanac velika želja Željka Obradovića, pa se onda pojavila informacija da bi Duško Ivanović mogao da ga ukrade.

Higinsov otac Tod Higins (63) je bivši NBA igrač i bivši predsednik košarkaških operacija Šarlot Hornetsa, tima koji je vodio njegov kum, Majkl Džordan.

O tome je pričao i on sam pre osam godina kada je sa CSKA igrao na fajnal-foru Evrolige u Berlinu.

- Nismo se skoro čuli, ali sam mu ranije pričao o tome. Siguran sam da zna da sam u finalu i da je ponosan na mene. Uradiću sve da osvojim titulu i da ga usrećim - rekao je Higins pred meč sa Fenerbahčeom u borbi za trofej. 

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

 

Komentari(0)

Loading