DEĆO MOJ, VOLI TE TVOJ MUNZE Igrali su zajedno u Partizanu i bili više od saigrača: Emotivan oproštaj Novice Veličkovića od Dejana Milojevića

16:45 | 18-01-2024

Košarka 0

Ko god da ih je gledao u sezonama kada su igrali zajedno u Partizanu, znao je da su Dejan Milojević i Novica Veličković više od saigrača

Dejan Milojević

Obojicu ih je bilo divno slušati kako pričaju jedan od drugome. 

Nažalost, Milojević je preminuo u srijedu, u 47. godini, poslije srčanog udara koji je doživio. 

U tom timu Partizana, od 2004. do 2006. godine, Milojević i Veličković su bili konkurenti na istoj poziciji, ali po priznanju obojice jedan drugoga su učinili boljim igračima. I po završetku njihovih karijera ostali su veliki prijatelji, a Miloje je u jednom period bio i trener Novici u Megi. 

MOLIO SE ZA NJEGA Novak Đoković se ovako oprostio od Dejana Milojevića

U jednom od posljednjih intervjua, koji je dao Sport Klubu za dokumentarni film, Milojević se posebno dotakao Novice, za kojeg je istakao da mu je zadovoljstvo što je učestvovao u njegovom razvoju. 

– Novicu stvarno obožavam, on jedan od onih klinaca koji vam se odmah svidi, na prvu loptu vidite taj jedan pobjednički duh u njemu. Stvarno sam gledao, bez obzira na to što smo bili konkurenti, što smo igrali na istoj poziciji, da mu pomognem koliko god sam mogao. Kada sam otišao, on je naslijedio to mjesto na kojem sam igrao i podigao ga na jedan viši nivo, postao je poslije toga najbolji mladi igrač Evrolige, otišao je u Real, on je jedan od onih koje su povrede spriječile da bude još bolji, ali i ovako je bio sjajan. Uživao sam u druženju i radu sa njim, a i dan danas smo prijatelji – rekao je Milojević. 

Sada se oglasio i Novica, nažalost, zbog tragičnog i iznenadnog odlaska Dejana Milojevića, a njegova poruka govori sve: 

"Gde si bre munze....."


Dećo moj,VOLI TE TVOJ MUNZE!

Brate moj, velika tuga, bol....
Presrećan sam što sam te imao za prijatelja, mentora, brata! Mnogo sam sreće imao što sam uz tebe rastao, što sam gledao tvoje ljudske kvalitete, što sam gledao poštenje, hrabrost, vedrinu, osmeh, jednostavnost...Što sam mogao da vidim kakav si otac i muž! Mogu da pišem ovde o košarci, životu, savetima...Mogu danima, godinama da pišem!
I sigurno ću biti jedan od mnogih koji će se truditi da sva tvoja dobrota ,osmeh i dela budu zauvek na mestu gde treba da budu. A NAJVEĆI SI!

HVALA TI ZA SVE! I JOŠ JEDNOM, VOLI TE TVOJ MUNZE! - Napisao je Novica Veličković na svom Instagram profilu. 

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

 

Komentari(0)

Loading