VREME JE ZA "FOTO FINIŠ" Šta je potrebno Zvezdi i Partizanu da bi završili u plej-ofu Evrolige?

12:13 | 02-02-2024

Košarka 0

Crvena zvezda i Partizan imaju još deset kola do kraja regularnog dela Evrolige, a večiti rivali će u "foto finišu" pokušati da obezbede svoje mesto među osam najboljih timova u Evropi.

Zvezda - Partizan
Marko Metlaš

Nakon 24 odigrane utakmice u elitnom evropskom takmičenju, Partizan se nalazi na skoru 12-12 i u ovom trenutku je na 11. mestu, dok je Crvena zvezda jednu poziciju niže, ali sa dve pobede manje od večitog rivala.

Plasman u plej-of nije daleko ni za jednu, a ni za drugu ekipu, ali je evidentno da će prvo drugi mečevi duplog kola protiv Virtusa i Barselone u mnogome moći da odrede raspoloženje u kojem će večiti nastaviti takmičenje.

Crno-beli će u Bolonji želeti da naprave još jedan veliki "brejk" u borbi za Top 8, dok će Crvena zvezda protiv Barselone pokušati da Arenu odbrani kao "neosvojivu tvrđavu" nakon pobeda protiv Partizana i Valensije na svom parketu.

Zvezdo, da bi bila velika moraš da pobeđuješ velike: Barselona stiže u grotlo Arene

Zvezda - Partizan Marko Metlaš
 

Koliko je pobeda dovoljno?

Ukoliko gledamo tabelu prošle sezone, koja se može koristiti kao reper kada se u obzir uzme da je bila prilično neizvesna, kao i ova, za plasman među najboljih šest ekipa bilo je potrebno čak 20 pobeda.

Na šestom mestu se našao upravo Partizan, koji je fenomenalnom sekvencom uspeo da pokupi bolje mesto, i ako je na kraju imao čak dve pobede više od prve ekipe "ispod crte", Baskonije.

U vezi s tim, za očekivati je da ove godine imamo sličan slučaj, dok je za desetu poziciju, koju je držala Crvena zvezda, bilo potrebno 17 pobeda.

Do kraja je ostalo 12 kola, što znači da bi Partizanu za direktan prolazak u plej-of bilo potrebno čak osam pobeda, dok bi pet trebalo da bude garancija plej-ina.

Što se Crvene zvezde tiče, ekipa Joanisa Sferopulosa će, po identičnoj računici, morati da dođe do čak sedam trijumfa kako bi ušla u plej-of zonu, dok joj je za prvih šest mesta potrebno čak deset pobeda iz 11 mečeva.

Partizanovo gostovanje koje to nije: Crno-beli pohod na Bolonju je "biti ili ne biti"

Zvezda - Partizan Marko Metlaš
 

Ko sa kim do kraja?

Raspored Partizana do kraja Evrolige:

Virtus (A) 
Bajern (H) 
Efes (H) 
Milano (A) 
Barselona (A) 
Baskonija (H) 
Real Madrid (H) 
Olimpijakos (H) 
Alba (A) 
Valensija (H)

Raspored Crvene zvezde do kraja Evrolige:

Barselona (H)
Žalgiris (H)
Bajern (A)
Monako (A)
Makabi (H)
Panatinaikos (H)
Virtus (H)
Real (A)
Olimpijakos (H)
Anadolu Efes (A)

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

Komentari(0)

Loading