BIZARNOST KAKVE NEMA Partizanu bi bilo bolje da gubi u Bolonji - evo i zbog čega

14:57 | 02-02-2024

Košarka 0

Crno-beli u poslednje vreme sekiraju svoje navijače.

Košarkaši Partizana
ATA Images

Partizan i ove sezone ima realne šanse da se domogne Top 8 faze Evrolige. Prethodni period u ovom takmičenju je bio poprilično naporan za njega, pošto je povezao nekoliko teških mečeva. Ako bismo morali da izaberemo jednu reč koja bi opisala trenutnu formu crno-belih, kao i izdanje na parketu, definitivno bi bila - turbulentno.

Ne samo što su rezultati abaligaškog šampiona "šareni", već mu je i igra takva. Krene, pa stane, pa ponovo krene i tako ukrug. Prošlo je mnogo vremena otkako je pružio partiju bez većih padova. Tačnije, skoro uvek bi se dogodilo da bar jednu od četvrtina odigra veoma loše. 

VREME JE ZA "FOTO FINIŠ" Šta je potrebno Zvezdi i Partizanu da bi završili u plej-ofu Evrolige?

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Tu dolazimo do svojevrsne bizarnosti. Naime, od utakmice sa Fenerbahčeom 9. januara, Partizan je uspostavio zanimljiv trend - kada bi dobro počeo utakmicu ili bar bio ravnopravan protivnik, kasnije bi izgubio meč, dok, kada bi gubio dvocifrenom razlikom, uspevao bi da inicira preokret i da na kraju slavi!

Upravo je sve počelo protiv turskog kluba u Istanbulu. Crno-beli su vodili sa 12 poena razlike posle prve četvrtine, da bi kasnije čak glatko izgubili. Onda je usledio onaj čudesni povratak od minus 24 protiv Makabija u Beogradu. Sa Panatinaikosom u Atini su bili u egalu do poslednjeg kvartala, kada je došlo do velikog pada u igri, a posle i poraza.

Potom im je na noge došao Žalgiris, protiv koga su tokom prvog poluvremena bili osam poena u zaostatku - na kraju su slavili. Za kraj, "parni valjak" je izgubio u Monte Karlu od Monaka, iako je veoma dobro započeo susret i bio ravnopravan protivnik prebogatim "kneževima".

Samim tim se nameće pitanje - da li Partizanu više odgovara da meč započne malo slabije kako bi na površinu isplivao čvrst karakter njegovih igrača? Videćemo da li će niz biti nastavljen i u Bolonji.

BONUS VIDEO:

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

Komentari(0)

Loading